röplabda

2020.01.15. 14:07

Régóta dédelgetett álmát váltaná aranyra az idén

Szerdán 18 órakor a Kaposvár Arénában újra egymásnak feszül a Fino-Kaposvár és a Kecskeméti RC, immár a Magyar Kupa elődöntőjében.

Sonline

– Milyen célokkal várják a Magyar Kupa folytatását?

– Egyértelmű a célunk: természetesen most is nyerni szeretnénk, lehetőleg minél meggyőzőbb játékkal és minél nagyobb különbséggel. Nagyon bízom benne, hogy az évnyitóhoz hasonlóan most is sokan biztatnak majd minket – mondta a 20 éves Horváth Kristóf, aki 2009-ben kezdett röplabdázni Szolnokon, majd 2016-ban a nagy rivális Kecskeméthez került, s ez a harmadik szezonja a Fino-Kaposvárban.

– A visszavágó sem tűnik könnyűnek főleg annak tudatában, hogy a Kecskemét otthon még nem veszített játszmát.

– Tiszteletet parancsol a kecskemétiek eddigi produkciója. Ha tavaly év végén nincs az a botlásuk az ifiválogatott ellen, akkor ők nyerik az „A” csoport küzdelmeit. Na de minden sorozat véget ér egyszer...

– Tavaly a junior csapat tagjaként bajnok volt.

– Szerintem idén is jó san­szunk van rá. Kiss Mátéval vagyunk tagjai az U21-es csapatnak, s elnézve a társaság eddigi produkcióját, szerintem nem lesz hiba.

– És a nagy Fino-Kaposvár?

– Most egyelőre csak az előttünk álló feladatokkal, vagyis a Magyar Kupa-párharccal foglalkoz(z)unk. Döntőt akarunk játszani Kecskeméten, s ha addig eljutunk, akkor azt újra el szeretnénk hódítani. Utána foglalkozhatunk majd a bajnoksággal

– A sikert sehol nem mérik ingyen.

– Tény, hogy rengeteget dolgozunk, és a sok elvégzett munkának előbb vagy utóbb meg kell, hogy legyen a gyümölcse.

– Az éremkollekciójából még hiányzik az arany.

– Egyelőre legalábbis...

– 2019-ban Horváth Kristófot választották meg az év férfi utánpótlás-röplabdázójának.

– Őszintén mondom, váratlanul ért ez a díj. Sokan vagyunk, s hogy éppen rám esett a választás, az hatalmas ajándék és megtiszteltetés.

Dicsőségtabló

Bajnoki ezüstérem (2): Kecskeméti RC (2017/2018) és Fino-Kaposvár (2018/2019).

Bajnoki bronzérem (1): Fino-Kaposvár (2019/2020).

Magyar Kupa-bronzérem (2): Kecskeméti RC (2017/2018) és Fino-Kaposvár (2018/2019).

Az első korosztályos bajnoki címét még 11 évesen, 2011-ben szerezte szolnoki színekben, amelyet több is követett. 2017-ben az ifikkel volt aranyérmes Kecskeméten, 2018-ban és 2019-ben pedig az U21-es együttessel volt bajnok Kaposváron.

Sokszoros utánpótlás válogatott, tavaly tavasszal a Ciprus elleni felkészülési mérkőzésen mutatkozhatott be a nagy válogatottban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában