Futni jó

2017.09.30. 11:30

Rókaűzők: több száz futó vállalta a nagy kihívást

Akárcsak az elmúlt években, az idén is több száz lelkes futó vágott neki a tizenkét szakaszra osztott, 23. PTE Rókaűzők 85 kilométeres távjának, mely Kaposvár és Pécs között vezette végig a váltók tagjait.

Klein Péter

A rajt előtt Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere köszöntötte a 23. PTE Rókaűzők résztvevőit a Kossuth-téren szombaton. Elmondta azt is, hogy a rendezvényn célja, hogy

bemutassa Kaposvár, Pécs, valamint a Zselic és a Mecsek szépségeit.

– 700 futó vállalkozott az idén arra, hogy teljesítse a Kaposvár és Pécs közötti 85 kilométeres szakaszt – tudtuk meg Péter Attilától, a PTE Rókaűzők főszervezőjétől. – Az ország szinte minden pontjáról érkeztek váltók. A Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, az egri Eszterházy Károly Egyetem is indított csapatokat, de Miskolcról is érkeztek versenyzők.

 

Jó a visszajelzés a futók részéról, többen vannak, akik évről-évre részt vesznek a rendezvényen. Remekül összekovácsolódik a társaság egy ilyen versenyen, hiszen mindenkinek mindent bele kell adni a csapat végső sikeréért. A 12 fős csapatok tagjai átlagosan hat, míg a négy fős váltók átlag félmaratoni távot teljesítenek az idei, immáron 23. alkalommal megrendezett PTE Rókaűzők váltofútó-versenyen. A névadó, idén 650 éves Pécsi Tudományegyetem mellett természetesen a Kaposvári Egyetem is képviseltette magát rendezvényen.

– A Kaposvári Egyetem három csapatot is indított – tudtuk meg Szerb Györgytől, a Kaposvári Egyetem oktatói csapatának tagjától, aki az egyik legnehezebb, orfűi szakaszt teljesítette. – A hallgatók két, míg az oktatók egy váltót indítottak, ezzel szerintem a miénk az egyik legnépesebb csapat.

Az oktatási intézmények mellett számos kaposvári váltó is rajthoz állt, köztük a Magyar Államkincstár csapata is, hogy teljesítse az összesen 85 kilométeres távot, ami a Zselicen és a Mecseken keresztül vezetett a pécsi Dómnál felállított célkapuig.

– Nem készültem külön erre a viadalra, de évek óta versenyszerűen biciklizem, igaz a futás más izmokat mozgat meg – mondta Deák László, a Magyar Államkincstár 12 fős csapatának tagja, aki a Szentbalázs és Gödre közti szakaszon rótta a kilométereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában