nemzetek ligája

2019.06.06. 13:10

Santos: Ronaldo egy zseni

Fernando Santos portugál szövetségi kapitány, valamint a vesztes svájciakat irányító Vladimir Petkovic is elsősorban a mesterhármast szerző Cristiano Ronaldót dicsérte a Nemzetek Ligája négyes fináléjának szerdai elődöntőjét követően, amelyben a házigazdák 3-1-re győztek.

PORTO, PORTUGAL - JUNE 5: Portugal's forward Cristiano Ronaldo celebrates after scoring a goal during the UEFA Nations League Semi-Final football match Portugal vs Switzerland, at the Dragao stadium, on June 5, 2019 in Porto, Portugal. (Photo by Pedro Fiúza/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Pedro Fiúza

A Juventus támadója a találkozó 25. percében szabadrúgásból szerzett vezetést a portugáloknak, majd svájci egyenlítést követően a 88. és a 90. percben lőtt góljaival eldöntötte a mérkőzést.

„Ez egyike azoknak a dolgoknak, amelyre nem találni megfelelő jelzőt. Ő egy zseni”

- mondta Fernando Santos.

Vladimir Petkovic kiemelte: a mérkőzésen Cristiano Ronaldo jelentette a különbséget a két csapat között.

„Ő volt a hab az ellenfél tortáján”

- nyilatkozta a bosnyák szakember.

Ronaldo mesterhármasa:

A főszereplő saját teljesítményénél többre értékelte, hogy a házigazda biztosította a helyét a vasárnapi fináléba.

„Egyértelmű, hogy három nagyon fontos és szép gól volt, de a legfontosabb az, hogy nyertünk, és bejutottunk a döntőbe, ami a célunk volt”

- hangsúlyozta Ronaldo. A 34 éves játékos a másik elődöntővel kapcsolatban megjegyezte: a holland és az angol csapat is kiváló, így bármelyikkel találkoznak a vasárnapi fináléban, nagy ellenállásra és küzdelemre számít.

Bernardo Silva, a portugálok alapembere háromgólos társáról megjegyezte: számukra ez nem jelentett meglepetést, mert évek óta „ezt csinálja”, így régóta hozzászoktatta őket.

„Három gólt lőtt, tőle ebben nincs semmi új. Már eddig is gyakran ő jelentette a különbséget”

- nyilatkozta a Manchester City szélsője.

Ronaldo 157. mérkőzését játszotta a portugál válogatottban, és már 88 gólnál tart. Az aktív játékosokat tekintve az európaiak közül a lengyel Robert Lewandowski követi őt 56 találattal. A portugálok ötszörös aranylabdása pályafutása során

immár 53 alkalommal szerzett három gólt egy találkozón, a nemzeti együttesben hetedszer.

Statisztikai kimutatások szerint Ronaldónak 49 labdaérintése volt az elődöntőben – ebben a mutatóban a portugál csapatban csak a nyolcadik -, és mindössze négy az ellenfél tizenhatosán belül. Háromszor találta el a svájci kaput, és ezekből mindhárom alkalommal gól született.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!