kosárlabda

2019.08.13. 10:54

Sikerre éhesen kezdték el a felkészülést a kosarasok

A kaposvári élcsapatok közül elsőként majd a hétfőn újra munkába állt kosarasokat láthatják a szurkolók, akik szeptember utolsó hétvégéjén a Debrecen vendégei lesznek, október első hétvégéjén pedig a Zalakerámia Zalaegerszegi KK együttesét fogadják az Arénában.

Fenyő Gábor

A hétfő délelőtti évadnyitón ott volt a régiek közül Hendlein Roland, Baki Gergely, Hock Gergő, Bogdán Benedek és Puska Bence, továbbá az új igazolások közül a előző szezonban a Bp. Testnevelési Egyetem SE csapatában szerepelt Krnjajszki Borisz is. Filipovics Péter is Kaposváron kezdte meg a nyári alapozást, ám ő idővel majd az Amerikai Egyesült Államok felé veszi az irányt.

– Mi játsszuk az első tétmeccset az Arénában, amit nagy várakozás előz meg. Szeretnénk majd jó hangulatú, izgalmas mérkőzéseket, amelyre remélhetőleg a szurkolók vevők lesznek – kezdte Puska Zoltán, a Kaposvári KK ügyvezetője.

– Az előző bajnoki szezonnál mindenképpen jobbra számítunk. A külföldi légiósaink augusztus vége felé csatlakoznak majd a társasághoz – folytatta Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője.

A csapat szeptember 3-án, szerdán játssza majd az első előkészületi mérkőzését Pécsen – tudtuk meg Polczer Katától, a Kaposvári KK technikai vezetőjétől. – Ezt követi majd szeptember 6-án és 7-én a somogyi megyeszékhelyen rendezendő hagyományos Orosz László emléktorna, amelyen a Naturtex-SZTE Szedeák, a Paksi Atomerőmű SE és a Pécsi VSK-Veolia vesz még részt. Egy héttel később, 14-én és 15-én Paksra utazunk a Morgen Ferdinánd emléktornára, ahol a házigazdák mellett még a Kecskeméti TE-Duna Aszfalt és egy cseh együttes lesz az ellenfelünk. 18-án jön hozzánk a Paks, s három nappal később, szombaton tarjuk szintén hazai környezetben majd a főpróbát egyenlőre ismeretlen csapat ellen.

A kaposváriak bajnoki rajtja szeptember 28-án, szombaton lesz Debrecenben, egy héttel később pedig a Zalakerámia Zalaegerszegi KK ellen tarják a hazai premiert. Az alapszakasz utolsó meccsei március végén lesznek. Ez egyelőre csak tervezet, a csapatok és a szövetség vezetői még egyeztetnek majd egymással, vagyis jó esély van rá, hogy idővel módosulni fog.

A Kaposvári KK (jelenlegi) jelenlegi kerete

Hendlein Roland, Baki Gergely, Hock Gergő, Bogdán Benedek, Puska Bence, Krnjajszki Borisz, Ratszko Dramicsanyin (szerb), Jure Lalic (horvát), Julian Vincent Norfleet (amerikai), Rashun Jarrel Davis (amerikai).

A szakmai stáb. Ügyvezető: Puska Zoltán. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics. Vezetőedző: Fekete Ádám. Edzők: Filipovics Gordan és Szőke Balázs. Gyúró: Horváth Tamás. Fizikoteraupa: Fekete Judit. Technikai vezető: Polczer Kata.

Érkeztek (5): Krnjajszki Borisz (a legutóbbi szezonban a Bp. Testnevelési Egyetem SE csapatában játszott) – hátvéd; Ratszko Dramicsanyin (szerb – a legutóbbi szezonban a Kecskeméti TE-Duna Aszfalt csapatában játszott) – center; Jure Lalic (horvát – a legutóbbi szezonban a szlovén I. osztályú Krka Novo Masto csapatában játszott) – bedobó; Julian Vincent Norfleet (amerikai – a legutóbb szezonban a Paksi Atomerőmű SE csapatában játszott) – hátvéd; Rashun Jarrel Davis (amerikai – a legutóbbi szezonban a szlovén I. osztályú KK Rogaska csapatában játszott) – irányító.

Távoztak (8): Harazin Tamás (az NB I B csoportos Bp. MAFC csapatában folytatja), Halász Ákos, Kocsis Zalán, Marko Spica (magyar-szerb) – sérülés miatt visszavonult, Luka Markovics, Alekszandar Pustahvar (fehérorosz) – vissztért Fehéroroszországba), Emmanuel Ubilla (USA – Zalakerámia Zalegerszegi KK), Reggie Johnson (USA – Zalakerámia Zalegerszegi KK),

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában