Magyar Kupa

2017.09.20. 19:48

A siófokiak továbbjutottak a kupában, Balatonlelle és a Nagyatád búcsúzott

A siófokiak a papírformának megfelelően továbbjutottak a következő fordulóba, azonban nem sikerült a bravúr a Nagyatádi FC és a Balatonlelle SE csapatának sem.

Keszthelyi Zoltán, Klein Péter

Labdarúgó Magyar Kupa Sikeresen vette a sorozat hatodik fordulóját a másodosztályú BFC Siófok, mely kétgólos sikert aratott a BLSZ első osztályában öt forduló után – öt rúgott góllal – tizenegyedik ellenfelével szemben. A vendégek vezető gólját a hétvégén, Békéscsabán debütáló új igazolás, Senic szerezte, majd a házigazdák egy büntető után betaláltak Tajti kapujába, ám a hajrában végül érvényesült a papírforma Fehér és a csereként épp az első gólt jegyző Senicet váltó Elek jóvoltából. Siófoki szempontból a legfontosabb ezúttal a győzelem volt, hisz ennek ízét utoljára július végén – Sopron elleni hazai bajnokin – érezhették a siófoki labdarúgók. Minden sikerélményre szükség van, hiszen nincs jó passzban Disztl László edző együttese.

RAFC–BFC Siófok 1–3 (0–1)

Budapest, RAFC sporttelep. V.: Debreczeni (Szarvas, Kurinka).

BFC Siófok: Tajti – Erőss, Fehér Zs., Szabó B., Bévárdi, Szilágyi (Opavszky, a szünetben), Petneházi, Senic (Elek B., 71. p.), Lorentz, Kovács D., Lázár Zs. (Tóth B., a szünetben). Vezetőedző: Disztl László.

Gólszerzők: Ébenhardt (52 .p. –11-esből), illetve Senic (2. p.), Fehér Zs. (52. p.), Elek (88. p.).

A Somogy megyei első osztályban szereplő balatonlelleiek és a nagyatádiak sem számíthattak könnyű mérkőzésre, hiszen előbbiek egy, míg utóbbiak két osztállyal feljebb futballozó együttes ellen léptek pályára a főtáblán.

Tisztességgel helyt állt a két osztállyal feljebb szereplő, NB II.-es Vác FC ellen a Nagyatádi FC. A vendégek a gól nélküli első félidőt követően a másodikban hét perc alatt bebiztosították a győzelmüket.

– A mérkőzést megelőzően azt mondtam a srácoknak, hogy most kiválóan fel tudjuk mérni, hogy mennyire tudunk nyomás alatt játszani – fogalmazott Keszei Ferenc, a Nagyatádi FC edzője. – Más játékrendszerben futballoztunk, mint a megyebajnokságban, s a védelmünk remekül teljesített. Az első félidőben csak átlövésből volt helyzete az ellenfélnek, de azokat hárítottuk. A második félidőre kicsit csökkent a koncentráció, s elveszítettük a párharcot, de tisztességgel helyt álltunk.

Nagyatádi FC–Vác FC 0–2 (0–0)

Nagyatád, 200 néző. V.: Nyakas (Iványi I., Legeza).

Nagyatádi FC: Vörös – Csikós, Kovács Kristóf, Párkányi (József, 67. p.), Dekanics, Rácz (Galamb, 65. p.), Szabó P., Kulcsár K., Kovács Krisztián (Kollár, 60. p.), Richter P., Knippl. Edző: Keszei Ferenc.

Gólszerzők: Havasi (55. p.), Króner (62. p.).

A balatonlellei labdarúgók hasonló cipőben jártak, mint a nagyatádiak. A hazaiak a gólnélküli első félidőt követően a másodikban kilenc perc alatt kaptak két gólt, aminek köszönhetően eldőlt a továbbjutás.

– Végig partiban voltunk, nem játszottunk alárendelt szerepet a mérkőzésem, s ez biztató a jövőre nézve – értékelte a találkozót Kenéz Szabolcs, a Balatonlelle SE edzője. – Megvoltak a helyzeteink, ezekkel sajnos nem tudtuk élni, míg a vecsésiek kihasználták két védelmi megingásunkat.

Balatonlelle SE–Vecsési FC 0–2 (0–0)

Balatonlelle, 70 néző. V.: Domak (Dinnyei, Makk)

Balatonlelle SE: Parragi – Kovács K. (Graszl N., 75. p.), Kiss K., Pap M. (Gál, 83. p.), Neubauer, Hegedűs Gy., Béres, Fila, Balogh Bo. (Balogh Be., 86. p.), Mátyás, Bohata. Edző: Kenéz Szabolcs.

Gólszerzők: Tóth A. (66. p.), Tóth Gy. (75. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában