strandröplabda

2018.08.06. 20:25

Szlovéniában is a főtáblára került a Lutter, Szombathelyi páros

Főtáblára került a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra duó a Ljubljanában rendezett World Tour-viadalon, s végül a 13. helyen zárt.

Fenyő Gábor

Egy hete évtizedes magyar csúcsot állított be azzal a Lutter Eszter (Gödöllői RC), Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár) duó, hogy a törökországi Samsunban az ötödik helyen zártak. Most újabb sikert könyvelhetett el a jelenleg legmagasabban jegyzett magyar strandröplabdapáros, amely a szlovén fővárosban, Ljubljanában rendezett World Tour-viadalon került a főtáblára, s végül a 13. helyen zárták a küzdelmeket.

A magyar páros egy rutinos amerikai duó, Fuller és Melville ellen mutatkozott be a szlovén erőpróbán, amelyet nagy csatában 2:0-ra (20, 19) legyőzött. A második selejtezőkörben egy fiatal szlovén párossal kerültek össze. Lutterék végül 2:1 (19, –17, 10) arányban bizonyultak jobbnak a Nika Bevc, Kaja Kersnik alkotta kettősnél, így a samsuni viadalhoz hasonlóan ismét felkerültek a főtáblára.

A folytatásban aztán a jó nevű svájci Esmeé Böbner, Zoé Vergé-Dépré egységgel nem boldogultak a mieink – a találkozó vége 0–2 (–16, –8) lett –, majd a házigazda szlovénok első számú párosa, Tjasa Kotnik és Tjasa Jancar alkotta egység következett. Az összecsapás nagy küzdelmet és 1:2 (–20, 13, 7) arányú szlovén sikert hozott.

A hétvégén újabb nagy feladat vár a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra kettősre. Budapest mellett, a Lupa-tónál rendezik az országos strandröplabda-bajnokság döntőjét, ahol szeretnének majd a dobogó tetején ünnepelni.

A ljubljanai World Tour-versenyen pályára szólították Háfra Dominikát is, aki az előző bajnoki szezonban az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem játékosa volt. Háfra a párjával, Szabó Dorottyával 2:0 (19, 18) arányú győzelemmel rajtolt a selejtezőben egy másik magyar csapat, a Dénesi Brigitta, Győri Panna kettős ellen. A főtáblára viszont nem kerültek fel, miután a második fellépésükön 0:2-re (–16, –16) kikaptak a cseh Tereza Kotlasova, Daniela Resova összetételű egységtől.Fenyő Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában