Úszás

2019.06.27. 13:03

Szombaton megrendezik a Balaton-átúszást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitány egyetértésével – a szervező bizottság úgy döntött, hogy a 37. Lidl Balaton-átúszást 2019. június 29-én, szombaton megtartják.

Az esemény napján reggel a Balatonnál még megélénkülhet az északi/észak-keleti szél, mely 20 km/óránál erősebb is lehet, majd napközben csökken a szél erőssége, a későbbiekben gyenge, változó irányú légmozgás várható. A víz a reggeli órákban hullámzó lesz – a tó közepén észak-kelet-délnyugat irányú hullámmozgás várható. A hullámzás a szél csökkenésével később várhatóan megszűnik. A víz hőmérséklete reggel 24, délután 25 Celsius-fokos lesz.

Szombaton napos, száraz idő várható, a levegő hőmérséklete reggel 21, délután 27 Celsius-fok körül alakul.

A hullámzó Balatonban biztonsággal úszni nyílt vízi tapasztalatot igényel – nem biztos, hogy az uszodai körülmények ismerete elég.

Arra kérünk, hogy a vízbe szállás előtt mérlegeld azt, hogy úszásmúltad/úszsástudásod alapján alkalmas lehetsz-e arra, hogy szeles időjárási viszonyok között úszd át a Balatont.

Kérjük, hogy dönts felelősen a részvételről! Ha nem vagy magadban biztos, inkább gyere el jövőre!

Az úszófolyosó mentén 50 méterenként vitorlások állnak majd. Ha elfáradtál, kapaszkodj ki a hajókhoz, pihenj meg, vegyél magadhoz vizet és szőlőcukrot!

A reggeli élénk szél miatt a rajt legkorábbi időpontja 8 óra, mely adott esetben későbbre is tolódhat.

A 37. Lidl Balaton-átúszáson az első 10 000 induló tud vízbe szállni. Az előjelentkezés nem biztosít garantált indulási helyet az eseményen. Az első 10000 indulót az úszáshoz szükséges karszalag átvételének sorrendjében határozzuk meg, melynek feltétele a nevezés és az érvényes orvosi igazolás.

Forrás: https://www.facebook.com/balatonatuszas/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában