váltás

2017.09.14. 12:50

Szövetségi kapitányt váltottak Ecuadorban

A gyenge világbajnoki selejtezős szereplés miatt menesztették az ecuadori labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, Gustavo Quinterost, a helyére Jorge Celicót nevezték ki.

Az ecuadori csapat jelenleg csupán a nyolcadik helyen áll a dél-amerikai csoportban, ám még nem veszítette el minden esélyét a vb-kijutásra, igaz, a sorsa már nem csak a saját kezében van.

Quinteros menesztéséhez a szeptember elején játszott két vb-selejtezős forduló vezetett, mivel előbb a brazilok vendégeként, majd azt követően hazai pályán a közvetlen rivális Perutól kapott ki a nemzeti csapat.

Ecuador a negyedik, még egyenes kijutást jelentő helyen álló peruiaktól és a pótselejtezőt jelentő ötödik pozíciót elfoglaló argentinoktól is négy ponttal van lemaradva. Az utolsó két körben Argentína és a hatodik Chile lesz az ellenfél, és a továbbjutáshoz még a hat pont begyűjtése sem lenne elég, más eredményeknek is kedvezően kell alakulniuk a csoportban.

A dél-amerikai zónából négy csapat közvetlenül szerez jogot a világbajnoki részvételre, az ötödik helyezett pedig pótselejtezőt játszik az óceániai régió legjobbjával, Új-Zélanddal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!