vízilabda-előzetes

2019.01.25. 15:41

Sztárcsapat ellen kezdik az évet a somogyi pólósok

A Bajnok Ligájában is érdekelt, sztárokkal teletűzdelt Szolnoki Dózsa ellen vívja első idei bajnoki mérkőzését a Kaposvári Vízilabda Klub.

Klein Péter

KVK-Vasas

Nehéz mérkőzéssel kezdi az évet a Kaposvári VK együttese. Idősebb Berta József tanítványai ugyanis a Szolnoki Dózsa együttesét fogadja az E.ON férfi vízilabda OB I. B csoportjának tizedik fordulójában. A szombaton 16 órakor kezdődő találkozó egyértelmű esélyesei a vendég Tisza-partiak, akik a csoport második helyéről várják a mérkőzést.

– Erős ellenfél a Szolnok, kevés a nyerési esélyünk ellenük – fogalmazott idősebb Berta József, a Kaposvári VK vezetőedzője. – A Bajnokok Ligájában is érdekeltek, így nekik volt egy hétközi mérkőzésük is a Mladost Zagreb ellen, amelyre utazniuk kellett, s most is idegenben játszanak. Ezt meg lehetne lovagolni egy szoros eredmény érdekében, de a Szolnok van olyan jó csapat, hogy ezen túltegye magát. Nyilván megpróbálunk jól játszani, azonban egy verség után nem fogunk a kardunkba dőlni.

Nem kaptak sok téli pihenőt a kaposváriak, hiszen január eleje óta már gőzerővel készülnek a bajnoki küzdelmekre.

– Január másodikán kezdtük el a felkészülést egy mini alapozással, ezért is hoztuk előre az OSC Újbuda elleni mérkőzést – tudtuk meg idősebb Berta Józseftől. – Pécsen játszottunk edzőmérkőzést, de a Szolnok elleni találkozót is így kezeljük. A fontos mérkőzések, ahol győzelmi esélyeink lehetnek ez után következnek.

Az őszi szezonban jobbára a sérülések határozták meg a kaposváriak teljesítményét, hiszen több alkalommal is kulcsjátékosok nélkül kellett helyt állniuk. Talán ennek is köszönhető, hogy a B csoport utolsó helyéről várják a folytatást.

– Kovács Olivér már játszhat, de nincs még csúcsformában, de igaz ez a többi játékosra is, akik hosszabb ideje bajlódtak sérüléssel – mondta idősebb Berta József. – Az influenza-vírus is több játékost kerülgetett az elmúlt hetekben, akik így nem tudtak megfelelően edzeni. Mindezek ellenére most már én választom ki a keretet, nem pedig a kórlap.

A kaposváriaknál Németh Botond eltiltás miatt nem játszhat a Szolnok elleni bajnoki mérkőzésen.

Két fronton is helyt áll a Szolnoki Dózsa együttese, hiszen a bajnokság mellett a Bajnokok Ligájában is menetel. A Tisza-partiak legutóbb a horvát Mladost Zagreb gárdáját győzték leg három góllal. Ezzel a sikerrel pedig elérhető közelségbe került számukra a nyolc csapatos döntőbe jutás. A szolnokiak kerete az egyik legerősebb a bajnokságban, hiszen a világbajnok Nagy Viktor védi a kapujukat, előtte pedig két szerb, Andrija Prlainovic és Milan Aleksis, valamint egy magyar, Kis Gábor olimpiai bajnok is játszik. A partról pedig Zivko Gocic, szintén ötkarikás aranyérmes tréner irányítja a Szolnokot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában