fotók

2018.10.02. 14:16

Szvoboda Bence Gyálon is a legjobb volt

Fölényes győzelmet aratott a kaposvári krosszversenyző a magyar bajnokság utolsó versenyén. Egész évben a mezőny fölé nőtt, de sérülése miatt csak a negyedik helyen végzett a pontvadászatban.

Sonline

A huszonhat esztendős Szvoboda Bence újra bizonyította klasszis formáját hazai közönség előtt. A HTS Team vezérmotorosa a motorsportban tetemesnek mondható különbséggel utasította maga mögé az I. osztályú mezőnyt: az első futamban negyvenöt, a másodikban ötvennyolc másodpercet adott a második helyezettnek, és a dobogós versenyzőkön kívül mindenkinek legalább egy kört adott. A magyar bajnokság legalattomosabb pályáján csak a legjobbak tudnak ekkora különbséggel nyerni.

– Az elmúlt két évben nagyon sokat léptem előre, ami egyrészt a csapatomnak, a HTS Teamnek, másrészt kaposvári edzőimnek, Berkes Gábornak és Naszódi Zsoltnak köszönhető – értékelt a gyáli viadalt követően a kilencszeres magyar bajnok Szvoboda Bence. – A gyáli pálya mindenkit felkérdez az edzettségi állapotáról, és nekem még nem sikerült itt ekkora különbséggel nyernem. Ez mindenképpen a közösen elvégzett munkát dicséri.

Szvoboda április végén a Fürstlich Drehna-i ADAC versenyen törte el csuklóját, ami miatt két hónap kihagyására kényszerült. Visszatérése után nyert bajnoki versenyeket Németországban, Csehországban, Szlovákiában, Ausztriában és Magyarországon is. A csonka év ellenére két kiváló eredmény fűződik a nevéhez: Csehországban az MX1-es bajnokságban a második helyen végzett, illetve harmadmagával a csapatbajnoki címet is sikerült elhódítania.

A csapatbajnoki titulus megszerzésére egyébként még Magyarországon is van esélye, hiszen az idényből már csak az október 14-én megrendezésre kerülő csapatverseny van hátra, ahol Szvoboda Bence a HTS Team kötelékében készül megvédeni a tavaly Tápióbicskén elhódított csapatelsőséget. A hazai motokrossz-szezon lezáró összecsapás helyszíne Monor lesz.

Élsport MX Open bajnokság végeredménye: 1. Szőke Márk (Ácsi Motoracing Team), 222 pont, 2. Peter Hudak (Szlovákia), 198, 3. Kerese Gábor (HTS Team), 157, 4. Szvoboda Bence (HTS Team), 143, 5. Vaclav Kovar (Motoaction Monpet Team), 139.

Szvoboda Bence 2018-as eredményei: – győzelem az ADAC MX Mastersen (Möggers), – győzelem Csehországban (Dalecin, Petrovice), – győzelem Ausztriában (Ried), – győzelem Szlovákiában (Mnisek), – győzelem Magyarországon (Tápióbicske, Gyál), – év végi ezüstérem az egyéni cseh motokrosszbajnokság királykategóriájában (MX1), – csapatbajnoki cím Csehországban Martin Michekkel és Sulivan Jaulinnal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában