Képgaléria

2017.09.18. 15:08

Szvoboda másik osztályban, nagyobb motoron folytatja

Hatalmas dagonyával fejeződött be a nemzetközi cseh motokrosszbajnokság 2017-es idénye. Szvoboda Bence tét nélkül utazott Vranovba, hiszen az MX2-es kategória bajnoki címét az előző fordulóban már begyűjtötte a magyar motoros.

Böcz Zoltán

A futam előtti napon már eláztatta az időjárás a pályát, így a rajt közeledtével már világos volt, hogy túlélőtúrára kell készülni a krosszosoknak. Egy jól elkapott indulás már győzelmet is érhetett. Akit megelőztek az nyakig sáros lett, ráadásul fokozottan balesetveszélyes volt a dagonyában hajtani.

Szvoboda elrontotta a rajtot, már a második kanyarban megkóstolta cseh sár ízét. Végig harcolt a dobogós helyért, ám végül a biztosnak tűnő bronzérem az utolsó körben úszott el. Egy lekörözött versenyző megcsúszott és a magyar motorost is magával rántotta. Mire Bence kiásta motorját az iszapból megelőzte egy vetélytársa.

A második futamot a tovább romló idő miatt törölték, így negyedig helyen zárta a versenyt a magyar tehetség. A következő évtől csapata feljebb lépteti és MX1-es géposztályban versenyzik majd, ahol nagyobb teljesítményű motorok, és tapasztaltabb ellenfelek várnak rá.

– Nyolcból öt versenyt megnyertem, és csak most nem tudtam dobogóra állni – értékelt Szvoboda Bence. – Ez a vranovi helyszín mindig tartogat számomra valamilyen kellemetlen meglepetést. Most azért pozitív élményekkel is távozhattam, mert megkaptam a bajnoki címemért járó elismerést, és a csapatomtól az engedélyt az MX1-es kategóriára. Nem lehetnék ennél boldogabb – összegezte cseh szezonját az MX2-es kategória 2017-es bajnoka.

Szvoboda Bencének egyelőre csak a cseh idény zárult le, hétvégén a németországi ADAC MX Masters fináléján száll nyeregbe.

Összetett végeredmény MX2, Vranov:

1. Martin Krc (Csehország, KTM) – 25 pont

2. Sulivan Jaulin (Franciaország, KTM) – 22 pont

3. Richard Sikyna (Szlovákia, KTM) – 20 pont

4. Szvoboda Bence (Magyarország, KTM) – 18 pont

5. Petr Smitka (Csehország, KTM) – 16 pont

Az MX2-es cseh bajnokság végeredménye 8 forduló után:

1. Szvoboda Bence (Magyarország, KTM) – 345 pont

2. Sulivan Jaulin (Franciaország, KTM) – 294 pont

3. Richard Sikyna (Szlovákia, KTM) – 228 pont

4. Dusan Drdaj (Csehország, Yamaha) – 224 pont

5. Patrik Liska (Csehország, Yamaha) – 213 pont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában