labdarúgás

2019.07.17. 17:25

Tizenöt csapattal indul a megyei bajnokság

A Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatóságának Versenybizottsága a fellebbviteli bizottság határozatának megfelelően – a beérkezett nevezések jóváhagyása után – véglegesítette a megyei első és másodosztályú labdarúgó-bajnokság előttünk álló szezonjának besorolását.

Sonline

Érdekesség, hogy a legfelsőbb osztályban tizenöt együttes lép majd pályára, így minden héten lesz egy-egy szabadnapos gárda. A másodosztályból két csapat, nevezetesen a Somogyjád és a Barcs vállalta azt, hogy egyet feljebb lép. A pontvadászat az augusztus 10-11-ei hétvégén rajtol majd, a kezdési időpont valószínűleg 17 óra.

Megyei I. osztály (15 csapat): AC Nagybajom, Balatoni Vasas SE, Balatonkeresztúr-Balatonmáriafürdő KSK, Csurgói TK, FC Barcs, Hetes Vikár SC, Kadarkút VSK, Magyaregres SE, Marcali VFC, Nagyatádi FC, Segesdi SE, Somogyjád SZSE, Somogysárdi KSK, Tabi VSC, Toponár SE.

Megyei II. osztály (16 csapat): Balatonberényi SE, Balatonföldvári SE, Berzence SE, Böhönye KSE, Csököly ÖSE, Dél-Balaton FC Balatonszemes, Fonyód Petőfi SE, Juta SE, Kaposmérő SE, Karád SC, Kiskorpádi SE, Lengyeltóti VSE, Mezőcsokonya SE, Öreglaki Medosz SE, Somogyvár KÖSE, Zamárdi Petőfi SE.

Kisorsolták a a Magyar Kupa megyei selejtezőjét is, melynek első játéknapja augusztus negyedike, a kezdési időpont 17 és 18 óra között lesz. Az első osztályú csapatoknak kötelező részt venni a kiírásban, de mivel a Babócsa visszalépett a bajnokságtól, ezért a serlegért folytatott harcban sem vehet részt, így tizenöt egylet feszül majd egymásnak az MK-ban. A sorsoláson kiderült, a Somogysárd előnyerőként, játék nélkül jutott tovább, és mivel két együttes képviselheti Somogyot az országos főtáblán, így megyei döntőt sem rendeznek.

Több pikáns párharc is ígérkezik a selejtezőben, az egyik közülük a Toponár–Magyaregres összecsapás és a friss feljutó Barcs Hetes elleni mérkőzése is érdekes lehet, ugyanis a Dráva-parti együttes felmérheti, mire képes az első osztály előző idénybeli élmenője ellen.

A Magyar Kupa megyei selejtezőjének párosítása: Somogyjád–Nagyatád, FC Barcs–Hetes, Segesd–Balatoni Vasas, Marcali–Balatonkeresztúr-Balatonmáriafürdő, Csurgó–Nagybajom, Kadarkút–Tab, Toponár–Magyaregres. Molnár Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában