teniszbumm

2017.07.10. 14:24

Tommy Haas: Remek időszakokban lehettem aktív játékos

A német teniszcsillag a helyszínen tekintette meg a F1-es Osztrák Nagydíjat és a Nemzeti Sportnak adott interjújában beszél a két sport kapcsolatáról, teniszcsillagokról, valamint arról, hogy mi is okozhatna „teniszbummot” Magyarországon.

Tommy Haas elmondása szerint mindig is szerette a gyors kocsikat, így a Formula–1-et is. Sok közös párhuzamot nem tud vonni tenisz és F1 között, talán annyit, hogy a versenyző és a teniszező is csak magára számíthat a pályán. Még akkor is, ha profi csapat dolgozik a hátuk mögött.

Úgy látja, a tenisz rendkívül sok változáson esett át az utóbbi húsz évben, a felszerelés és a játékstílus is megváltozott. A játék sokkal erőteljesebb lett, így tökéletes fittséget igényel, a győzelemhez már nem elég csak a jó játék, végig nagy erőbedobással kell küzdeni.

Szerencsésnek tartja magát, hogy régebben olyan sztárok ellen játszhatott, mint Boris Becker, Sampras vagy Agassi, a még aktív sportolók közül pedig Federer, Djokovics vagy Nadal. Grand Slam-győzelmek tekintetében Federert tartja a legnagyobbnak, Rafael Nadalt pedig a legjobb salakjátékosnak.

Azt mondja a magyar teniszezőknek szükségük lenne olyan hazai példaképekre, akik jól helytállnak rangosabb nemzetközi versenyeken, és ez a fiatalok körében igazi „teniszbummot” eredményezhet.

Címkék#Tommy Haas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!