röplabda

2019.07.21. 14:00

Továbbra is Kaposvárt erősíti Horváth Alexandra

Hat év budapesti távollétet követően, 2014-ben tért vissza Kaposvárra Horváth Alexandra, aki augusztus elején immár egymás után hatodik szezonját kezdi meg az 1. MCM-Diamant Extraligás női röplabdacsapatának tagjaként.

Sonline

A somogyi nevelésű, korábbi háromszoros bajnok és kétszeres kupagyőztes ütő tapasztalatára, szorgalmára, példás hozzáállására nagy szüksége lesz a formálódó együttesnek.

A 30 éves, 180 centi magas röplabdázó az általános iskola befejezése után került Nagybajomból Kaposvárra, és rögtön a helyi NB I-es csapat felnőtt keretében kapott helyet. Fokozatosan épült be az együttesbe, aztán egyértelműen alapemberré nőtte ki magát. A 2007/2008-as évadban, társaihoz hasonlóan, kihozta magából a maximumot, és részese volt a klubtörténeti rekordot jelentő ötödik hely elérésének. Ezek után nem volt meglepő, hogy a BSE felfigyelt a korábbi korosztályos válogatott tehetségre, és az érettségi után le is igazolta.

Horváth Alexandra végül összesen hat évet húzott le a fővárosban, és egyetemi tanulmányai mellett nagyszerű sikereket is elért. A BSE csapatában négy esztendőn át szerepelt, és háromszor nyert magyar bajnokságot, illetve két alkalommal Magyar Kupát. Emellett egy bajnoki bronz- és egy Magyar Kupa-ezüstérmet is szerzett. 2012 nyarán Újpestre igazolt, és előbb a hetedik, majd a hatodik helyen zárt a lilákkal.

2014-es visszatérése után részese lehetett a kaposvári csapat tudatos fejlődésének, a kilencedik, a nyolcadik és a hetedik helyezések után a Diamant 2019 tavaszán az ötödik helyre futott be (beállítva a 11 évvel korábbi egyesületi csúcsot), és ezzel nem csak az Extraliga-tagságot vívta ki magabiztosan, hanem jogot nyert az európai kupaindulásra is. A röplabdázó mindig élt a lehetőséggel, amikor pályára lépett, rutinjára és példa értékű munkájára pedig az új évadban is számít a Sasa Nedeljkovic vezette szakmai stáb.

Horváth Alexandra, bár volt másik Extraligás ajánlata, Kaposvár mellett tette le a voksát, amiért hálás az egyesület, és nem titkolt cél, hogy a játékos-pályafutás befejezése után a sportolónő a helyi utánpótlásban szeretne majd munkát vállalni edzőként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában