jegyzet

2020.02.07. 06:30

Tragikomédia

Takács Zoltán

Szomorú látvány, ahogy a falusi pályán vakondtúrások helyettesítik a játékosokat. Ha nagyon akarom, akár a négy-négy-kettes formációt is beleláthatom a februári csendéletbe. Nem ismerem a helyi viszonyokat, de két eset lehetséges. Vagy helyi Minarik Ede híján megszűnt a csapat, vagy nem akar kétszer dolgozni a pályamunkás, aki majd közvetlenül az idénykezdet előtti napon egyengeti el a talajt.

Újpesten egyik opció sem játszik, mégis használhatatlan a vadiúj gyepszőnyeg. Egészen pontosan úgy nézett ki a Szusza Ferenc Stadion talaja a fehérváriak vendégjátéka után, mint egy erdőszéli tisztás a vaddisznójárás után. Poldi bácsi, az Égigérő fű című korszakos ifjúsági film szép zöld gyep után sóvárgó parkőrje egyenesen sírva fakadt volna a szörnyű tetthelyet látván.

A labdarúgó-szövetség méltán vizsgálódott az ügyben, és nem nagy meglepetés, hogy

azt állapították meg: nemcsak a játékra alkalmatlan, hanem egyenesen sérülésveszélyes a játéktér.

Eldőlt, hogy nem lesz a hétvégén derbi a Fradi ellen.

Nagyon úgy tűnik, hogy a magyar labdarúgás egyik legnagyobb tragikomédiája zajlik a Megyeri úton. Bár azt hiszem, hogy az újpesti szimpatizánsok inkább sírnak, mint nevetnek.

Nem elég, hogy a címerváltást a mai napig nem tudták megemészteni, a belga tulajdonos hozzáállása miatt a keménymag már meccsre sem jár. Most meg itt van ez fűügy.

Állítólag a gyepesítést végző cég az utolsó műveletet, azaz a műszálak kötözését nem végezte el. Ennek pedig az a következménye, hogy egy kissé erőteljesebb behatástól egész egyszerűen kifordul a gyeptégla a helyéről. A történet még abszurdabb, ha azt is végiggondoljuk, hogy nyolc hónapig nem játszhattak ezen a pályán a lila-fehér legények a kötelező pályafűtés kiépítése miatt. Állítólag már az őszi szezon kezdetére készen kellett volna lennie a pályafelújításnak, de csúsztak a munkálatok. Akkor az volt az indok, hogy sok építési törmeléket találtak a felszín alatt a szakemberek. Hiába, alapos munkához idő kell…

Mindenesetre most újabb ismerős társasjáték kezdődik, az egymásra mutogatás. A klub máris jelezte a szövetségnek, érdekes, hogy egy hete még minden tekintetben megfelelőnek találták a pályát. A szövetség pedig erre nyilván mondhatja, hogy akkor még jónak is tűnt, csak azóta már fociztak egyet rajta.

Persze ilyenkor a cinikus szemlélődő is megszólal. Szerinte teljesen mindegy, milyen talajon játszanak focistáink, a színvonal a jó gyeptől még nem lesz nagyságrendekkel jobb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!