röplabda

2019.07.15. 13:13

Vacsi Evelin és Szűcs Kinga is marad a kaposvári csapatban

Két válogatott játékos, a huszonöt éves center, Vacsi Evelin és az ütő poszton bevethető huszonhar esztendős Szűcs Kinga is marad az 1. MCM-Diamant Kaposvár extraligás női röplabdacsapatában.

Molnár Gábor

A tavasszal az Extraligába jutott kaposvári női röplabdacsapat két felnőtt válogatott kulcsjátékosa is igent mondott a folytatásra, vagyis a 2019/2020-as évadban is Diamant-mezben láthatjuk majd Vacsi Evelint és Szűcs Kingát. Sasa Nedeljkovic vezetőedző együttesében így – Miklai Zsanettel, Tálas Zsuzsannával és Szpin Renátával együtt – öt magyar válogatott röplabdázót láthat majd a közönség.

A huszonöt esztendős, százhetvennyolc centi magas center, Vacsi Evelin a Székesfehérvári MÁV Előre együttesében kezdte pályafutását, és már tizennégy évesen bemutatkozott az élvonalban. 2011-ben szerződött a fővárosi BSE gárdájához, egy évvel később pedig a Vasashoz, ahol aztán négy éven át szerepelt, és egyszer bajnokságot nyert, háromszor pedig a Magyar Kupában jutott el az aranyéremig. A 2016/2017-es évadban a nyíregyháziakkal szerzett bronzérmet mindkét hazai sorozatban.

Vacsi Evelin előbb az ifjúsági, majd a felnőtt válogatottban is letette a névjegyét: utánpótlás korosztályban egy ifjúsági Európa-bajnoki hetedik helyezésnek örülhetett, felnőttként pedig eddig összesen negyvenegy alkalommal húzhatta magára a címeres mezt, és 2015-ben előbb megnyerte az Európa Ligát, majd részt vehetett az Európa-bajnokságon is.

A tapasztalt röplabdázó az elmúlt évadban a Diamant csapatának egyik legmegbízhatóbb tagja volt, kiegyensúlyozott, jó teljesítménnyel járult hozzá az ötödik hely eléréséhez. Vacsi Evelin két center-társa, Leigeb Noémi és Harmath Zsófia távozott a nyáron, így ezen a poszton jelenleg ő képviseli az állandóságot az együttesben.

A huszonhat esztendős, száznyolcvan centiméter magas Szűcs Kinga csaknem másfél évtizede röplabdázik, korábbi pályafutása során a Dunakanyar SE, a TFSE, a BSE-FCSM, az MTK és az UTE színeiben is szerepelt. A városmajoriakkal magyar bajnokságot és Magyar Kupát is nyert, 2018-ban pedig bronzérmet szerzett az újpestiekkel.

Szűcs Kinga tavaly tavasszal meghívót kapott a magyar válogatottba, és több felkészülési mérkőzésen, valamint az Európa Liga találkozóin is pályára lépett. Ez utóbbi sorozatban társaival együtt az ezüstérmet ünnepelhette. Szűcs Kinga január végén csatlakozott a kaposváriakhoz, fokozatosan lendült játékba, és a rájátszás mérkőzésein a csapat egyik legjobbja volt. Ezek után nem meglepő, hogy a klubvezetés jó szívvel marasztalta Kaposváron a játékost.

Érkeztek: Spin Renáta (Békéscsabai RSE, libero), Tálas Zsuzsanna (Békéscsaba, feladó), Tatjana Matic (Fatum Nyíregyháza, ütő), Németh Zsófia (PTE PEAC, ütő), Tóth Jázmin (Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely, ütő).

Hosszabbítottak: Szűcs Kinga, Vacsi Evelin, Kalmár Viktória, Hegyi Bianka.

Öten távoztak

Öt játékos érkezését már bejelentette az 1. MCM-Diamant Kaposvár NRC együttesének vezetősége. Hozzájuk csatlakozott négy olyan röplabdázó, aki szerződést hosszabbított az együttessel.

Az előző szezon keretéből öt sportoló azonban biztosan nem lesz ott következő bajnoki kiírás rajtjánál.

Távozott a szerb szélső ütő, Nevena Iricanin (még nincs csapata), a szerb-magyar kettős állampolgárságú feladó, Kristina Cesljar (abbahagyta), valamint Leidgeb Noémi (Diósgyőri VTK), Szivós Ildikó (abbahagyta) és Harmath Zsófia (az NB I.-ben folytatja).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában