Röplabda

2019.06.05. 12:07

Válogatott feladót igazolt a Diamant

Tálas Zsuzsanna, a magyar válogatott feladó csapatkapitánya az extraligás 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem női röplabdacsapatában folytatja pályafutását – erről tartott sajtótájékoztatót a somogyi klub szerda délelőtt.

Sonline

– Mi vagyunk az az egyesület, mely az elmúlt tíz évben egyszer sem ért el rosszabb eredményt, mint az előző szezonban, az idén pedig sikerült az ötödik helyen zárni az Extraligában, illetve a nemzetközi porondon is meg tudjuk magunkat méretni, hiszen leadtuk a Challenge-kupa induláshoz szükséges a szándéknyilatkozatot– mondta Orosz Ferenc ügyvezető-elnök. – Sasa Nedeljkovic kiváló szakmai munkát végez, mi pedig igyekeztünk a pályán kívül mindent hozzátenni, hogy minél vonzóbb, ismertebb klub legyünk. A nem titkolt célunk, hogy a legfelsőbb osztályban harcban legyünk a legjobb magyar csapatokkal a minél előkelőbb helyezésekért. Ehhez olyan játékosokra van szükségünk, akik a maguk posztján kiválóak, emellett emberileg is nagyszerűek, emellett pedig vezéregyéniségek lehetnek a pályán. E gondolatmenet mentén érkezett hozzánk Tálas Zsuzsanna. Mérföldkő ez számunkra, hiszen nagy dolog, hogy egy ilyen nagyszerű játékost a sorainkban tudhatunk.

– Nekem is óriási megtiszteltetés, hogy a következő szezonban Kaposváron játszhatok, hiszen évről évre fejlődik a csapat és egyre jobb eredményeket produkál – fogalmazott Tálas Zsuzsanna a magyar válogatott feladója. – Az elmúlt idényben Miklai Zsanett és Vacsi Evelin – akit régebb óta ismerek – voltak az együttes vezérei, s hozzájuk szeretnék csatlakozni, szerintem jól ki fogjuk egészíteni egymást. Azért is különleges helyszín számomra Somogy megyeszékhelye, mert itt játszottam, igaz ellenfélként, életem első felnőttmérkőzését, ezért mindig jó érzésekkel érkeztem Kaposvárra és imádtam a csarnokban játszani.

Tálas Zsuzsanna kiemelte: abban, hogy ide szerződött óriási szerepe volt Sasa Nedeljkovic vezetőedző személyének, hiszen két évet dolgoztak együtt Békéscsabán.

– Tudom, hogy még nagyon sok van bennem, s ezt szeretném is megmutatni magamnak és a magyar röplabdázásnak is – hangsúlyozta Tálas Zsuzsanna, a nemzeti együttes csapatkapitánya. – Úgy gondolom, az edzővel, a vezetőséggel a játékostársakkal közösen nagyon fogunk alkotni a következő szezonban Kaposváron.

A szombati válogatott meccsről szólva elmondta: már nagyon várják, hogy a birtokba vehessék a Kaposvár Arénát és mindenképpen meg akarják nyerni a Horvátország elleni Arany Európa Liga-összecsapást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában