JEGYZET

2020.01.15. 06:30

Leesett áll

Ökrös Csaba

Egy barátságos döntetlen igazán jól jönne ma a magyar kézilabda-válogatottnak. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó meccsén, az izlandi válogatott elleni mérkőzésen dől el, hogy továbbjut-e a férficsapat. Miután az izlandiak megverték a dánokat és az oroszoknak adtak egy nagy zakót, már biztos továbbjutóként lépnek pályára ma este a mieink ellen.

A magyar válogatott az oroszok legyőzésével és a dánok elleni döntetlennel gyűjtött pontok birtokában még izgulhat a továbbjutásért. Szóval az eddig – a mieinkhez hasonlóan – okosan és nagy önbizalommal játszó izlandiak elleni meccsről jó lenne elhozni legalább egy pontot.

A legjobb az egészben az, hogy nem az izlandiak kegyéért fohászkodva kell leülnünk a tévé elé, nem a jó szerencsében kell bíznunk, nem kell abban reménykednünk, hogy az északiak ellinkeskedik a meccset.

A magyar válogatott eddigi teljesítményét látva azt mondhatjuk, saját erejében bízva, győzelmi eséllyel léphet pályára a csapat.

Persze ahogy a focira igaz, hogy bármi megtörténhet egy meccsen, ez a kézilabdával kapcsolatban még inkább elmondható. Épp ezért vezethet keringési problémákhoz a megrögzött kézilabdameccs-nézés. Minden szurkoló ismeri azt az érzést, hogy rögvest megáll a szíve, miközben csapatáért szorít egy fordulatos meccsen.

Csapatunk eddig óriási örömet okozott nekünk, magyaroknak. A sorsolást látva és figyelembe véve a válogatott rutinját azon sem álmélkodhattunk volna, ha három helyett nulla ponttal állna a tabellán. A szakvezetés megtalálta a módját annak, hogy a fiatal erőkből álló válogatott kellő önbizalommal felvértezve álljon ki a meccseire.

Ennek nyomán képes volt fegyelmezetten játszani azt, ami a sikerhez kellett. A Gulyás István szövetségi kapitány által kialakított taktikát jól alkalmazta a magyar csapat. Aligha csoda, hogy az oroszok és a dánok is meglepetten figyelték, mi történik a pályán. Ha utóbbiak leesett állában meg nem botlanak a mieink, akkor most négy pont birtokában, Izlanddal együtt biztos továbbjutóként várná Magyarország a ma esti fordulót.

Az oroszoktól aligha várható el, hogy pontot szerezzenek a dánok elleni utolsó meccsükön. A papírforma Dánia mellett szól, még akkor is, ha az orosz csapatnak illene megmutatnia, hogy nem egy vizesnyolcas. A dánoknak mindenesetre csak győzelmük esetén van esélyük a továbbjutásra. Egy szó mint száz: akárhogy is nézzük, Izland ellen meg kell csípnie legalább egy pontot a magyar válogatottnak.

A dánok akkor kereshetik tovább a leesett állukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!