légikatasztrófa

2017.07.28. 20:48

Emberi maradványokat találtak a Mont Blanc-on

Egy emberi kezet és egy lábszárat találtak, a maradványok az Air India légitársaság évtizedekkel ezelőtt lezuhant két repülőgépének valamelyikéről származhatnak.

Az emberi maradványokat csütörtökön a Bossons-gleccseren találta egy környékbeli férfi, Daniel Roche, aki 14 éve keresi megszállottan az 1950-ben és az 1966-ban lezuhant repülőgépek maradványait.

Roche szerint – aki egy törvényszéki antropológussal is konzultált – a jégből kiolvadt testrészek egy nő maradványai lehetnek, az 1966. január 23-án 117 emberrel a fedélzetén lezuhant Boeing 707, a „Kangchenjunga” egyik utasáé.

A másik Air India-repülőgép, a Malabar Princess névre keresztelt Lockheed Constellation 1950-ben járt szerencsétlenül a Mont Blanc csúcsai fölött.

A hegyimentők vezetője szerint a maradványok valószínűleg nem egyetlen holttesttől valók, és azt sem lehet megállapítani, hogy melyik lezuhant repülőgépről utasairól lehet szó.

A mumifikálódott testrészeket egyelőre egy hullaházban helyezték el, további sorsukról az ügyészség dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!