Sztárvilág

2009.07.15. 15:19

A Barátok közt sztárja Jean Reno-val forgat!

Magyarországon forgatják „A razzia” című francia szuperprodukciót. A Jean Reno főszereplésével készülő filmben Réti Barnabás is szerepet kapott.

Kiskegyed Online

[caption id="" align="alignleft" width="380"] Van ok az örömre: a fiatal színész világsztárok közelében dolgozhatott.
[/caption]A Barátok közt című sorozat Erikjét alakító Réti Barnabás egy szuperprodukcióban kapott szerepet. A Jean Reno főszereplésével készülő „A razzia” című francia filmet Magyarországon is forgatják, így adódott a fiatal színész számára a lehetőség. Barnabás a szereplőválogatáson nem sok esélyt látott arra, hogy bekerül a filmbe, a producerek mégis mellette döntöttek, így hamarosan a magyar nézők is láthatják majd a filmvásznon. A főszereplővel Barnabás nem találkozhatott, ennek ellenére hatalmas élmény volt neki a forgatás, hiszen az elsősorban a Barátok közt-ből ismert magyar színésznek nem minden nap adódik lehetősége arra, hogy világsztárok mellett dolgozhasson.

Reno „trópusi” Magyarországra érkezett

Az idén már 61-ik életévébe lépő Jean Reno, aki egy zsidókat mentő orvost játszik a filmben, megszenvedi a magyarországi forgatást, hiszen – mint mondta – ritkán találkozik ilyen trópusi hőséggel. A nagyszerű formában lévő színész, amikor kiszállt magángépéből még meg is kérdezte a légiutaskísérőktől, hogy, ugye másnap már nem lesz ilyen forróság.

Csalódottan kellett tudomásul vennie, hogy egy pár napig még ennél is magasabb hőmérséklettel kell megbirkóznia.

Sötét időket idéz meg a film

A film a XX. századi francia történelmének egyik legsötétebb időszakát dolgozza fel. A francia rendőrség 4500 alkalmazottja 1942. július 16-án egy nap alatt több mint 13 ezer zsidót tartóztatott le az úgynevezett Vél'' d''Hiv razzia során. Vél'' d''Hiv egy kerékpáraréna volt az Eiffel-torony közelében, itt gyűjtötték össze és várakoztatták a francia hatóságok napokon át az elhurcolt embereket. Közülük több mint nyolcezren a Drancy-i táborba kerültek, ahonnan koncentrációs táborokba deportálták őket. A razzia napjának emlékére a július 16. utáni első vasárnap a rasszista és antiszemita bűncselekmények emlékének nemzeti napja Franciaországban. „A razzia” lesz az első játékfilm, amely feldolgozza, mi is történt pontosan 1942.július 16-án Párizsban.

A magyar forgatási helyszíneken a kerékpárarénában és az egyik franciaországi táborban játszódó jeleneteket forgatják hatszáz magyar statiszta, többségében gyerekek közreműködésével.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!