első rendezés

2019.05.20. 10:03

A Doktor House színésznője Scorsesétől lopott ötleteket

A Doktor House bár nem akart szólni a szerelmi kapcsolatokról vagy az erotikáról, mégis muszáj volt ezeket a zsánereket alkalmazni a még szélesebb közönségkör elérése érdekében. Így fordulhatott elő, hogy több „jó nő” is kellett a sorozatba, egyikük a „Tizenhárom” becenévre hallgató Olivia Wilde lett.

LOS ANGELES, CALIFORNIA, USA - MAY 13: Actress Olivia Wilde and husband/actor Jason Sudeikis arrive at the Los Angeles Special Screening Of Annapurna Pictures' 'Booksmart' held at the Ace Hotel on May 13, 2019 in Los Angeles, California, United States. (Photo by Xavier Collin/Image Press Agency/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto / Image Press Agency

Fotó: Xavier Collin

A Doktor House bár nem akart szólni a szerelmi kapcsolatokról vagy az erotikáról, mégis muszáj volt ezeket a zsánereket alkalmazni a még szélesebb közönségkör elérése érdekében. Így fordulhatott elő, hogy több „jó nő” is kellett a sorozatba, egyikük a „Tizenhárom” becenévre hallgató Olivia Wilde lett – írja a hirado.hu.

A még mindig csak 35 éves színésznő a sorozat után nagyjátékfilmekben is megmártózott, játszott a Tronban, a Cowboyok és űrlényekben, a Testcserében, a Lopott időben, aztán ismét sorozatozott a Bakelitben.

Rendezői vágyait eddig kisfilmekkel, illetve a Red Hot Chili Peppers zenekar egyik videoklipjének rendezésével élte ki. És most jön a magyarországi mozikba május 30-án az Éretlenségi című komédia, melyben saját bevallása szerint sok szakmai fogást lopott el Martin Scorsesétől, aki a Bakelitet rendezte.

„Mivel kevés időm volt a forgatáson, azt a módszert alkalmaztam, mint Martin, azaz nem engedtem a színészeknek, hogy behozzák a jelenethez a forgatókönyvüket. Így rákényszerültek, hogy pontosan tudják előre a szöveget és a mozgást, illetve emiatt kreatívabban tudják megoldania a helyzeteket, ha nincs náluk egy mankó, amibe bele lehet nézni” – idézi Oliviát a Cinemablend.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!