mozimustra

2018.12.16. 20:11

Animációs film robbantotta a kasszákat

A Pókember – Irány a Pókverzum! című animációs film vette át a kasszasikerlista vezetését a hétvégén Észak-Amerikában.

Actors Shameik Moore(L) and Jake Johnson (R) attend the Spider-Man "Into The Spider Verse" AR experience on December 11, 2018 in New York City. (Photo by Angela Weiss / AFP)

Fotó: AFP

A Marvel képregények nyomán született animációs film péntektől vasárnapig 35,4 millió dolláros (10,2 milliárd forintos) bevételt hozott az észak-amerikai mozikban. Clint Eastwood A csempész című drogcsempész-drámája a toplista második helyén végzett 17,2 millió dolláros (5 milliárd forintos) jegyeladással. A veterán rendező és színész 2012 óta először vállalat főszerepet a filmvásznon.

A harmadik helyet A Grincs című animáció foglalta el 11,6 millió dolláros (3,3 milliárd forintos) jegyeladással, és a negyedik helyen is animáció áll: a Ralph lezúzza a netet, amelyre 9,6 millióért (2,8 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők.

A százmillió dolláros költségvetéssel forgatott Ragadozó városok című fantáziafilm, amelynek producere Peter Jackson volt, viszont alig 8 millió dolláros (2,2 milliárd forintos) hétvégi bevétellel debütált az amerikai mozikban. A produkció sem a kritikusokat, sem a közönséget nem nyerte meg az elemzők szerint.

Az Aquaman, amit csak péntektől játszanak az észak-amerikai mozik, a nemzetközi piacon az elmúlt két héten már 261,3 millió dollárt (75 milliárd forintot) keresett a jegypénztáraknál.

Borítókép: Shameik Moore(b) és Jake Johnson (j) a pókemberes film hangjai New Yorkban

AFP / Angela Weiss

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!