különlegesség

2018.07.04. 14:47

Bárki licitálhat a neten Prince extravagáns zongorájára

A zenész sajnos már nem játszhatott a kizárólag neki készített hangszeren.

Mario Aiwasian, CEO Managing Director of "Alpha Pianos", on April 28, 2016, during an interview with the Austrian Press Agency - APA in St. Andrä-Wördern, Lower Austria. Late musician Prince had seen the prototype of the company's hybrid piano and wanted it for his European tour. After the death of the pop icon the purple instrument will now be auctioned. (Photo credit should read "HELMUT FOHRINGER/APA-PictureDesk via AFP")

A lila hangszert 2016-ban Prince kérésére és egyéni kívánságainak megfelelően készítette el az Alpha Pianos kis zongoramanufaktúra az alsó-ausztriai St. Andrä-Wördernben.

Prince azonban már nem tudta átvenni a metál lilára lakkozott hibrid zongorát. Halála után az Alpha Grand Pianót, amelynek a szokásos 88 helyett 97 billentyűje van, amerikai Prince-emlékkoncerteken szólaltatták meg, és Morris Hayes zongorista is játszott rajta a Paisley Park-i emlékhelyen.

" />

A feltűnő hangszerre, amely a 000-ás sorozatszámot viseli, július 13-ig lehet licitálni az eBay-en. Kikiáltási ára 10 ezer euró (3,2 millió forint).

Borítókép: HELMUT FOHRINGER /APA-PictureDesk via AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!