nemzetközi hangulat

2019.09.17. 11:47

Brad Pitt: ki volt a jobb, Clooney vagy én? (videó)

A Nemzetközi Űrállomás amerikai űrhajósát, Nick Hague-ot faggathatta Brad Pitt a NASA központjából. A színész a hamarosan a mozikba kerülő Ad Astra – Út a csillagokba című sci-fi főszerepét játssza.

Forrás: HO/NASA TV/AFP

A filmsztár 20 perces interjúban kérdezte az űrhajóst az űrállomáson folyó életről és a munkájáról. Pitt Washingtonból beszélt az űrállomással a NASA houstoni misszióirányítási központjának közvetítésével.

A színész az Ad Astra – Út a csillagokba című filmben Roy McBride űrhajóst játssza, ki a Naprendszer külső bolygói felé tart, hogy felkutassa eltűnt apját.

A NASA TV felvételén Nick Hague űrhajós
Fotó: HO/NASA TV/AFP

Barátjára, George Clooneyra célzó kérdésével azt tudakolta a súlytalanság állapotának ábrázolásáról, hogy ki volt hihetőbb: Clooney vagy ő? Clooney ugyanis 2013-ban a Gravitációban szintén űrhajóst játszott.

„Abszolút jobb voltál” – válaszolta nevetve Hague.

A színész azt is megkérdezte, hogy az űrállomáson, ahol három amerikai, két orosz és egy olasz asztronauta dolgozik jelenleg, ki kezeli a zenét. Hague azt válaszolta, hogy felváltva kezelik, úgyhogy a hangulat igazán „nemzetközi”.

Az űrállomás legénysége már hetekkel ezelőtt megnézte a filmet, amelynek elkészítését a NASA is támogatta: a produkció számára felvételeket bocsátott rendelkezésre egyebek mellett a Holdról és a Marsról és technikai szakértelmet is biztosított.

„Alig várom, hogy eldicsekedhessek a gyerekeimnek” – fejezte be a beszélgetést Pitt.

Az Ad Astra – Út a csillagokba című filmet csütörtöktől játsszák a magyar mozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!