Űrhajóst alakít új filmjében

2019.09.16. 16:34

Brad Pitt különleges lehetőséget kapott a NASA-tól (videó)

Az asztronautát alakító Brad Pitt valódi űrhajósokkal beszélget.

Brad Pitt, aki a hamarosan a mozikba kerülő Ad Astra – Út a csillagokba című sci-fiben asztronautát alakított, hétfőn a Nemzetközi Űrállomáson dolgozó Nick Hauge űrhajóssal beszélget – közölte a NASA vasárnap.

Az 55 éves színész szerepe után lehetőséget kapott rá az Amerikai Űrkutatási Hivataltól, hogy közép-európai idő szerint 17.35-kor kérdezze az űrhajóst arról, milyen az élet és a munka az űrben. A NASA a honlapján élőben közvetíti a beszélgetést.

Az Ad Astra – Út a csillagokba című filmben Pitt a felfedező apja után kutatva átkel a Naprendszeren, megfordul a Holdon és a Marson is.

Hague és az űrállomás legénységének többi tagja nemrég látták a filmet a pihenőidejükben.

Bár a produkcióban nem szerepel a NASA, az űrkutatási hivatal felvételeket és technikai segítséget is nyújtott a film elkészítéséhez. A produkció előkészítésének fázisában pedig a forgatókönyvet is olvasták.

A NASA, amely a következő öt évben ismét szeretne embert küldeni a Holdra, gyakran működik közre szakértelmével az űrutazásról szóló filmekben. Korábban a Mentőexpedíció, a Csillagok között és a Gravitáció című filmeknek is rendelkezésére bocsátott felvételeket, hogy ezzel is ösztönözze az űrkutatást.

Az Ad Astra – Út a csillagokba című sci-fit csütörtöktől játsszák a magyar mozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!