záró epizód

2019.05.09. 07:30

Cannes-ban debütálnak a legutolsó Rambo-film első képkockái

Sylvester Stallone színész-filmrendező a 72. cannes-i fesztiválon mutatja be a Rambo-filmek legújabb, ötödik epizódjának első képkockáit, a tiszteletére rendezendő díszvetítés keretében május 24-én – jelentették be a szervezők szerda este Párizsban.

American actor and director Sylvester Stallone poses for photographers on the red carpet at the El Gouna film festival on the Red Sea in Egypt on September 28, 2018. (Photo by PATRICK BAZ / EL GOUNA FILM FESTIVAL / AFP)

Forrás: AFP / EL GOUNA FILM FESTIVAL

Fotó: Patrick Baz

A világsztár egy évvel ezelőtt töltötte fel az internetre az első fotót, amelyen a térdelő háborús veterán bejelenti az Utolsó vér címen készülő záró epizód tervét.

Sylvester Stallone visszatérő vendége a cannes-i fesztiválnak, legutóbb 2014-ben a The Expendables – A feláldozhatók 3. című amerikai akciófilm bemutatójára érkezett Arnold Schwarzenegger, Harrisson Ford és Antonio Banderas társaságában. A hollywoodi sztárok egy harckocsi tetejéről üdvözölték rajongóikat a Croisette-en.

Sylvester Stallone-t május 24-én egy, a karrierjéről készült összeállítással ünneplik a cannes-i fesztiválpalotában.

Levetítik az 1982-ben készült első Rambó-film felújított változatát, amelyet Ted Kotcheff rendezett, s az egyik producer a közelmúltban elhunyt Andy Vajna volt. A vetítés előtt mutatja be a világsztár az ötödik epizód első kockáit a fesztiválközönségnek.

A vietnami háború poklát megjárt veterán hős, John Rambo története eddig négy folytatást ért meg 1982 és 2014 között. A legtöbb rész forgatókönyvét részben vagy egészben Sylvester Stallone írta, némelyiket maga is rendezte. Az ötödik rész ősztől látható a mozikban, a forgatókönyvet Stallone és Matthew Cirulnick írta, a rendező Adrian Grunberg.

A 72. cannes-i filmfesztivál Jim Jarmusch The Dead Don't Die (A halottak nem halnak meg) című zombifilmjének díszbemutatójával május 14-én veszi kezdetét a francia Riviérán. A fesztivál május 25-ig tart, a hivatalos versenyprogram zsűrijének elnöke Alejandro González Inárritu ötszörös Oscar-díjas mexikói filmrendező lesz, a 83 éves Alain Delont életművéért tiszteletbeli Arany Pálmával tüntetik ki.

Egy magyar vizsgafilm, Moldovai Katalin Ahogy eddig című rendezői diplomafilmje is meghívást kapott a filmes egyetemek legjobbjait felvonultató Cinéfondation programba, Bacsó Péter A tanújának eredeti, cenzúrázatlan változatát pedig a Cannes Classics-programban vetítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!