zene

2018.08.01. 15:51

Csúnyán kifütyülték egy előadáson Plácido Domingót

Nem sikerült jól a világhírű tenor karmesteri debütálása.

Spanish tenor Placido Domingo performs during a gala-concert dedicated to the Russia 2018 World Cup football tournament at Red Square in Moscow on June 13, 2018. / AFP PHOTO / POOL / Sergei CHIRIKOV

Kifütyülték Plácido Domingót Bayreuthban: a sztártenor vezényelte az ünnepi játékokon A walkürt, amelynek keddi előadásán a közönség egy része nemtetszésének adott hangot.

A 77 éves tenor, aki karmesterként először mutatkozott be Bayreuthban, Richard Wagner operaciklusának, A Nibelung gyűrűjének a második részét vezényelte minden különösebb dagályosság nélkül. Azonban a Winterstürme nagyáriánál elkezdett kicsúszni a kezéből az irányítás. A Siegmundot éneklő Stephen Gould tenornak is volt része kifütyülésben.

Osztatlan sikert aratott azonban Anje Kampe Sieglinde, John Lundgren Wotan és Catherine Forster Brünnhilde szerepében.

A walkürt Frank Castorf rendezte, és az egyedüli opera, amely műsoron maradt a 2013-ban megújított, sok vitát kiváltó operaciklusból. Az ünnepi játékok történetében szokatlan módon idén nem szerepel a programban a tetralógia három másik része, A Rajna kincse, a Siegfried és Az istenek alkonya.

A walkürrel véget ért az idei bayreuthi premierhét, az ünnepi játékok előadásai azonban még augusztus 29-ig folytatódnak.

Borítókép: A tenor egy korábbi fellépésén /

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!