különleges kiadvány

2017.11.03. 12:12

Díszdobozban jelenik meg a Queen News of the World-je

Idén lesz a Queen legnagyobb példányszámban eladott lemeze megjelenésének a 40. évfordulója. Alkalomhoz illő különleges kivitelben kerül a rajongók elé az album világszerte 2017. november 17-én.

A Queen új NEWS OF THE WORLD című deluxe csomagja a három CD és egy DVD mellett, számos meglepetést is tartalmaz.

Az eredeti korong a zenekar két legnépszerűbb világslágerével, a Brian May jegyezte We Will Rock You és a Freddie Mercury nevéhez köthető We Are The Champions című slágerekkel nyit. Mindkét dal olyan örökzöld himnusszá vált, amely még napjainkban is elmaradhatatlanul hozzátartozik a nemzetközi sporteseményekhez. A Queen hatodik albumára mind a négy zenekari tag írt dalokat, így ezzel a stílusbeli sokszínűség új mércéje is lett ez a kiadvány: megtaláljuk rajta például Roger Taylor Sheer Heart Attack című protopunk dalát, a funk és R&B inspirálta Get Down Make Love és a karibi hangulatú Who Needs You című calypso-pop slágereket is. Az album még olyan gyöngyszemekkel büszkélkedhet, mint a Spread Your Wings, az It’s late című rock ballada, és Freddie melankolikus vágyakozástól sugárzó romantikus My Melancholy Blues című dala.

Az új csomagban az eredeti CD mellett még két hanglemez található. Az egyiken a zenekar archívumából nemrégen előkerült ritkaságokkal ismerkedhet meg a zenerajongó, a másik pedig az eredeti album újra felvett „alternatív” változata, „Raw Sessions” címmel. A díszdoboz különlegessége még az az LP, amely az eredeti bakelit nagylemez tisztán analóg újravágása, közvetlenül a keverés alapjául szolgáló régi szalagok anyagából.

A DVD lemezen a Queen 1977-es amerikai News of the World turnéján a színfalak mögött forgatott, Queen: The American Dream című, teljesen új, egyórás dokumentumfilmje látható.

A jubileumi kiadványt az albumhoz kapcsolódó emléktárgyak, többek között három plakát és egy 60 oldalas, főként eddig még nem közölt képeket bemutató könyv tesz teljessé.

A Queen és Adam Lambert 2017. november 4-én lép fel Budapesten, akik a különös gonddal összeállított vadonatúj műsoruk keretében megemlékeznek a legendás album megjelenésének 40. évfordulójáról. Mielőtt azonban belefeledkeznénk az új formáció előadásába, nézzük meg a We Will Rock You című dalt Freddie Mercury előadásában.

A díszbobozos kiadvány az alábbi weboldalon előrendelhető: www.queenonlinestore.com/Queen/News-Of-The-World/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!