Sosem látott népszerűség

2018.08.12. 06:00

Drake az első zenész, akinek letöltései elérték az 50 milliárdot

A kanadai rapper kiadója, a Republic Records Media közölte a rekordot a Billboard magazinnal.

Canadian actor and rapper Drake (Aubrey Drake Graham) performs at 02 World in Berlin, Germany, 27 February 2014. Photo: Britta Pedersen

Az elmúlt hónapban az Apple azt tudatta, hogy Drake zenéjét karrierje során náluk 10 milliárd alkalommal streamingelték. A Spotify-meghallgatások száma 13 milliárd felett lehet.

A Torontóból származó Drake legújabb, Scorpion című, 25 dalt tartalmazó duplalemezét június végén adta ki. Már az album is több rekordot megdöntött: megjelenése után néhány órával a Spotify bejelentette, hogy óránként 10 millió streamingelést regisztráltak. Az első nap végéig 132 millió alkalommal játszották le. Az Apple Music adatai ennél is magasabbak voltak, elérték a 170 milliót.

A Scorpion három hetet töltött a brit album slágerlista élén, jelenleg 5. hete áll az amerikai Billboard 200-as listájának első helyén.

A többszörös Grammy-díjas zenész már korábbi lemezeivel is letöltési rekordokat döntött, a világ legjobban kereső rapperei közé tartozik.

Borítókép: Drake (Aubrey Drake Graham) kanadai rapper, előadóművész.

Forrás: AFP / BRITTA PEDERSEN / DPA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!