árverés

2017.06.27. 17:06

Elárverezték Simone Signoret és Yves Montand szerelmesleveleit

A legendás francia színészházaspár Simone Signoret és Yves Montand mintegy 200 személyes tárgyából, ékszeréből, cipőjéből, ruhájából, fotójából, leveléből rendezett árverést a párizsi Drouot aukciósház.

Mediaworks Online / MTI

Összesen 662 519 eurós (205 millió forint) bevétellel zárult az árverés, a színésznő gyémántokkal kirakott karórájáért 4500 eurót, Montand-nal váltott leveleiért 3000 eurót fizetettek a licitálók.

Montand Pleyel márkájú zongoráját 10 ezer euróért vitték el, Simone zafírköves platina fülbevalója 92 ezer eurót ért egy vevőnek, majdnem nyolcszorosát a becsült árnak.

„Szomorú, hogy ez a gyűjtemény, amely legendás idők és egy legendás pár életének tanúja volt, most darabjaira hullik. Kiállítást sem lehet már rendezni belőlük és egy elképzelt múzeum álma is szertefoszlik” – mondta Emmanuelle Guilcher, Signore életrajzírója, aki mintegy 200 rajongóval és érdeklődővel együtt szintén részt vett a hétfői aukción.

A két filmsztár személyes dolgaiból rendezett kétnapos kiállítás 2800 látogatót vonzott a Drouot adatai alapján.

Néhány évvel ezelőtt eladták a pár Autheuilben álló házát, azóta a berendezés bútorraktárban várja, hogy a családtagok döntsenek a tárgyak eladásáról. Az árverésre bocsátott holmik nagy része Autheuilből származott.

Az 1991-ben elhunyt Yves Montand leghíresebb filmjei A félelem bére (1953) és a Z, avagy egy politikai gyilkosság anatómiája (1969). Signoret 1950-ben ismerkedett meg Montand-nal, a színésznő 1985-ben bekövetkezett haláláig házasok voltak. A Hely a tetőn című filmben nyújtott alakításáért Signoret-t 1960-ban Oscar-díjjal jutalmazták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!