Gyász

2019.05.03. 06:12

Elhunyt Peter Mayhew, Chewbacca alakítója

A nagy-britanniai születésű Mayhew-t 74 éves korában érte a halál texasi otthonában.

Peter Mayhew (rear) who plays Chewbacca and Kenny Baker who plays R2D2 arrive for the Royal Premiere of the eagerly-awaited movie Star Wars: Episode I "The Phantom Menace," attended by Prince Charles at Leicester Square in London 14 July 1999. (Photo by JOHN STILLWELL / POOL / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: JOHN STILLWELL / POOL

Elhunyt csütörtökön Peter Mayhew veterán hollywoodi filmszínész, Chewbacca alakítója a Csillagok háborúja című filmek több epizódjában – közölte a családja.

Peter Mayhew
Fotó: Lucasfilm / Archives du 7eme Art / Photo12 / AFP

Mayhew 1977-ben Londonban mint statiszta kezdte színészi pályafutását, de már abban az évben, az első Csillagok háborúja filmben ő bújhatott bele Chewbacca bőrébe. Így volt ez az eredeti trilógia további két részében, a Birodalom visszavágban és a Jedi visszatérben is. Ezután egy betegség kerekesszékhez kötötte, de felgyógyult, és a harmadik trilógia első filmjében, Az ébredő Erőben, amely 2015-ben jelent meg, ismét a 220 centiméteres brit alakíthatta a főszereplő, Han Solo társát.

Chewbacca szerepében
Fotó: Lucasfilm / Archives du 7eme Art / Photo12 / AFP

A legutóbb – 2017-ben – megjelent film, Az utolsó Jedik elkészülténél tanácsadóként segítette Chewbacca új megszemélyesítőjét, a finn Joonas Suatomót.

Borítókép: Peter Mayhew

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!