Járvány

2020.05.01. 12:54

Erdei Zsolt csak tíznaponta megy ki a lakásból

Ötödik hete fóti otthonában, karanténban tartózkodik az egykori profi ökölvívó világbajnok, ott várja a nemzetközi verseny­naptár közzétételét.

Budapest, 2017. április 19. Erdei Zsolt elnök a Magyar Ökölvívó Szakszövetség sajtóreggelijén a fõvárosi Vigadó Éttreremben 2017. április 19-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A Magyar Ökölvívó Szövetség szakmai társelnöke lévén Erdei Zsoltot foglalkoztatja, mikor kezdhetik el a tréningeket a válogatott tagjai – írja a Bors.

„A londoni olimpiai selejtező félbeszakadt. Még szerencse, hogy Gálos Roland jóvoltából szereztünk a jövő évi tokiói olimpiára egy kvótát. De ezzel nincs vége, hiszen az angol fővárosban Nagy Tímea ringbe sem lépett, Pribojszki Kata és Fodor Milán pedig egy győztes meccsnyire volt attól, hogy repülőjegyet kapjon Japánba. Ráadásul, még hátravan a világselejtező, amit elvileg Párizs lát vendégül, de az időpontjáról még nem tudok” – magyarázza Erdei.

Válogatottjaink pillanatnyilag online kapják a szaktanácsokat, bár Madár megjegyzi: nehéz úgy kommunikálni, hogy nem nézhet egyenesen a szemükbe.

„A legfőbb gond, hogy képtelenek vagyunk személyesen egy csoportba gyűlni, szétszórva élnek az országban. Az együttlét feltétele, hogy egy negatív vírusvizsgálatot három napon belül kövesse egy második, ám a köztes napokban könnyen öszszeszedhetnek egy fertőzést, ez pedig megengedhetetlen” – véli.

Erdei Zsolt is fokozottan ügyel maga és családja egészségére, mert mint mondja, világéletében a legrosszabbra számított.

„Tíznaponként kiugrom bevásárolni, és amit látok a közterületeken, az riasztó. Számos ember azt hiszi, már túljutottunk a járvány nehezén, ezért az előírt távolságot sem tartják be, védőfelszerelést sokukon nem látok, pedig ez a felelőtlenség igencsak korai” – mondja Madár.

Erdei három gyermekével jól elvan a házukban, kertjük tágas teret biztosít a testmozgásra, ráadásul, közvetlenül mögöttük van egy természetvédelmi terület, ahol angyali nyugalom uralkodik, ezért ott gyakran sétálgatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!