Édesszájúak

2018.08.26. 11:46

Ezeket az édességeket imádja Erzsébet királynő és Vilmos herceg

Darren McGrady tizenöt évig főzött a királyi családra, köztük természetesen II. Erzsébet királynőre is. A séf egy interjúban elárulta, hogy mi az uralkodó kedvenc étele. Meglepő módon nem az, amire sokan számítanak…

Britain's Queen Elizabeth II (L) talks with Britain's Prince William, Duke of Cambridge (R) in the Royal Box at the Royal Albert Hall during the annual Royal Festival of Remembrance in central London on November 7, 2015. AFP PHOTO / POOL / CHRIS JACKSON / AFP PHOTO / POOL / Chris Jackson

Forrás: POOL / AFP

Fotó: Chris Jackson

McGrady szerint II. Erzsébet bizony édesszájú, így a kedvenc finomsága a házi csokis keksz vajas tésztával. A séf szerint az uralkodóval kapcsolatban gyakran megemlítik, hogy a fekete ridikülje nélkül egy lépést sem tesz, ugyanakkor a személyzet tagjai jól tudják, hogy a házi csokis keksznek is mindig lapulnia kell valamelyik táskában, ha elutazik – írja a mindmegette.hu gasztroportál.

De nemcsak a keksz, hanem az abból készült speciális torta is a királynő kedvence lett, amelyből hetente legalább egyet elkészítenek számára. „Mindig elfogy. Soha egy szelet sem marad belőle”- mondja a séf, aki azt is elárulta, hogy nemcsak a királynő, de az unokái, Harry és Vilmos is édesszájúak. Ők azonban a pudingot imádják nagyon, amire még az édesanyjuk, Diana szoktatta rá őket.

Azt még kevesebben tudják, hogy Vilmos herceg milyen különleges gesztussal köszönte meg II. Erzsébetnek, hogy Diana halála után védelmezte és óvta őt. Amikor 2011-ben Vilmos feleségül vette Katalint, az esküvőre három tortát is készítettek. Az egyiket a menyasszony választotta, a másik a pár hivatalos tortája volt, a harmadikat pedig a vőlegény tortájának nevezték el. Vilmos kérése az volt, hogy ez csokis kekszes torta legyen. A tortához 1700 kekszet és 17 kiló csokit használtak fel.

II. Erzsébet étrendje egyébként nem annyira tér el a többi emberétől. Általában halat vagy csirkét ebédel, köretnek pedig zöldségeket kér. Vacsorára szereti a friss gyümölcsöket vagy a salátákat. „A banánt igazán kedveli a királynő, de azt szereti, ha vékonyra szeletelve szolgálják fel neki” – mondta McGrady, aki hozzátette azt is, hogy a fokhagymás ételeket kifejezetten kitiltotta a konyhából az uralkodó.

Borítóképünkön Erzsébet királynő és unokája, Vilmos herceg beszélget egy színházi előadáson

Fotó: AFP / POOL / Chris Jackson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!