Rocketman

2018.04.20. 18:13

Filmre viszik Elton John életét

A főszerepet a Kingsmanből ismerős Taron Egerton alakítja majd.

Sir Elton John has a performance of two songs before holding a press conference in New York January 24, 2018. Pop legend Elton John on Wednesday announced a final tour, saying he intends to stop traveling to spend more time with his family. The 70-year-old British entertainer, revealing his plans at a gala New York event, said he planned to "go out with a bang" with a global tour that may last several years. / AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY

A Paramount stúdióban készül a Rocketman című, Elton Johnról szóló életrajzi film, amely a zenész életét a Királyi Zeneakadémián eltöltött tanulóévektől a 70-es, 80-as években felívelő rocksztárkarrieren át a 90-es években elért nemzetközi szupersztárságig követi. A Rocketman felidézi majd a zenész alkohol- és drogfüggőségét, valamint gyógyulását is.

A produkció rendezője Dexter Fletcher, aki Egertonnal az Eddie, a sas című filmen dolgozott együtt korábban. A producerek között szerepel Rocket Pictures cégével David Furnish és Elton John, továbbá Matthew Vaughn is, aki a Kingsman: Az aranykör című filmet rendezte, amelyben a rocksztár is szerepelt.

Taron Egerton
AFP PHOTO / Daniel LEAL-OLIVAS

A Rocketman előkészítése évekkel ezelőtt kezdődött, eredetileg Michael Gracey rendezte volna.

A The Hollywood Reporter szerint

Egerton maga fogja elénekelni Elton John ismert dalait a filmben, a színész már énekelt fel számokat az Abbey Road-i stúdióban.

Furnish szerint Elton John arra bíztatta Egertont, hogy ne másolja őt, ne gondolja, hogy pontosan úgy kell énekelnie, ahogy ő adja elő dalait. Az a legfontosabb, hogy a „szellemét testesítse meg” – tanácsolta a fiatal színésznek.

Elton John napjaink egyik leghíresebb zenei előadója, világslágerré vált számait felsorolni is nehéz lenne, de olyan dalok fűződnek a nevéhez, mint a Candle in the Wind, a Sacrifice, a Crocodile Rock, az I'm Still Stranding vagy a Sorry Seems To Be The Hardest World, és ő szerezte a nagysikerű Disney rajzfilm, az Oroszlánkirály zenéjét is.

Borítókép: AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!