"globális koalíció"

2018.07.13. 12:48

Harry herceg és Elton John együtt kampányol az AIDS ellen

Mindketten segítenének a betegségben szenvedőknek.

(LtoR) British singer Elton John and Britain's Prince Harry attend the International Aids Conference at the international convention centre in Durban on July 21, 2016. Britain's Prince Harry and Elton John shared a stage in South Africa, warning that complacency threatened efforts to defeat AIDS and urging young people to lead the fight. / AFP PHOTO / MATTHEW KAY

Elton John AIDS-alapítványa bejelentette, hogy a most még nem részletezett tervről a július 24-én, Amszterdamban rendezendő Nemzetközi AIDS Konferencián számolnak be.

A 71 esztendős zenész és a 33 éves Harry herceg is közismert kampányarca a HIV és az AIDS elleni küzdelemnek.

Elton John énekelt Harry herceg édesanyjának, Diana hercegnőnek a búcsúztatásán, és fellépett a herceg és Meghan Markle színésznő esküvőjén is májusban.

Harry herceg édesanyja munkáját folytatva küzd az AIDS-et övező megbélyegzés ellen, és a Sentebale jótékonysági szervezet alapító patrónusaként nyújt segítséget a Leshotóban és Botswanában élő HIV-fertőzött gyermekeknek.

Elton John beszámolt róla, hogy két éve Harry herceggel együtt vett részt a HIV és a fiatalok témájában rendezett fórumon, amely azzal a problémával foglalkozott, hogy egyedül a fiatal korosztályban nő a HIV-fertőzöttek száma, míg a többi korosztályban csökken.

Világszerte 36,7 millió ember HIV-fertőzött az ENSZ UNAIDS programjának 2016-os adatai szerint. Az UNAIDS tavalyi jelentése rámutatott, hogy a HIV-fertőzött férfiak kevesebb mint fele kap kezelést, míg a nőknél 60 százalékos a kezelésben részesülők aránya.

Borítókép: AFP PHOTO / MATTHEW KAY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!