Hallgassa élőben!

Pintácsi Viktória: a gyermekeim szerencsére nem csupán kívülről szépek

Az énekesnő tizenöt éves korától Toldy Mária tanítványa volt, majd a Rock Színházban énekelt.

Több együttes énekese, lemezei készülnek, ír zenét, dalszöveget, könyveket, tanul, tanít, nővarázsoló fotós és három csodás gyerek édesanyja. Az énekesnővel a HOT! készített interjút.

Hatéves voltál, amikor megszületett a kishúgod, Alexandra, akit ma Szandi művésznéven ismer az ország. Hogyan fogadtad az érkezését?

Jó testvér voltam, jó testvérei vagyunk egymásnak kiskorunktól a tiniéveken át egészen felnőttkorunkig. Az a típus vagyok, akiben az anyai ösztönök ébredtek fel, nem a féltékenység. Nagyon-nagyon vártam Szandit, aki az első mosolyát nekem adta.

Nálatok mindig nagy volt a női összetartás, édesanyátokat is beleértve.

Szandi és anyu természete jobban hasonlít egymásra, nyugtalanabbak, vibrálóbbak. Én spirituálisabb vagyok, ugyanakkor hiperaktív – ez a színpadon is látszik. Viszont mindig csinálok valamit, ahogy anyu is. Nagyon szép gyerekkorunk volt, a szüleink biztonságban tartottak minket. Apu sajnos már huszonegy éve elment.

Mivel foglalkoztak a Pintácsi szülők?

Anyu munkaüggyel és bérszámfejtéssel. Mindent a fejében tartott, és sok papír vette körül; még emlékszem azokra a csíkokra, amikkel a dolgozók a pénztárba mentek a fizetésükért. Játszottam a papírokkal, az írógépekkel. Az, hogy korán elkezdtem írni, sőt ma is írok, aputól ered. Sajnos nem élte meg az igazi hivatását. Talán ez okozta a korai halálát is. Nagyon jól énekelt, szerette a zenét, remekül írt. A Duna Cipőgyárban dolgozott.

Merre laktatok?

Előbb Zuglóban, aztán hozzájutottunk egy szövetkezeti lakáshoz Békásmegyeren. 1979-től vagyok óbudai, most egy régi építésű bérházban lakom – az volt életem egyik legboldogabb napja, amikor beköltözhettem. A Kelta utcai általános iskolába jártam Békáson, majd a Madách Gimnáziumba. Elég jó tanuló voltam, az érettségi is jól sikerült; énekből is leérettségiztem. Mindig volt bennem egy megfelelni vágyás, szerettem jó lenni.

Mikor kezdtél el énekelni?

Kilencévesen álltam egy hulahoppkarika közepén, és „felléptem”. Apu zeneőrült volt, előbb volt hifink, mint autónk. Képes volt éjjel fennmaradni, hogy felvegyen egy Rod Stewart-koncertet, de szerette a Beatlest, a Rolling Stonest, Suzi Quatrót, Bonnie Tylert is… Én is nagyon szeretem a rekedtes énekhangot, élvezem, hogy képes vagyok így énekelni. Tizennégy évesen kerültem Toldy Mária énekiskolájába; négy év után azt mondta, már nem tud mit tanítani nekem.

Mégis Szandit ajánlgattad Fenyő Miklós figyelmébe, aki akkoriban alig volt tizenhárom éves.

Szandi kilencévesen már fellépett velem egy évzárón. És vettem a bátorságot, hogy odamenjek Fenyőhöz; elmondtam, hogy nagyon jól énekel a húgom, és megkérdeztem, nem hallgatná-e meg. Meghallgatta a kis tizenkét éves Szandit, és azt mondta, hogy tényleg jó a hangja. Én akkoriban a musical felé keresgéltem. Anyu épp a Művészeti Alapnál dolgozott, és beajánlott Miklós Tibornál.

„Nagyon ügyes a lány. Megoldható-e, hogy egy hónappal előbb befejezze a gimnáziumot?” – jött a válasz, és én hamarosan a Rock Színházban, a Nyomorultakban játszottam! Jelentkeztem a főiskola musical szakára, a harmadik rostán estem ki. Ezen vérig sértődtem, és visszatértem a pophoz, kidolgoztam a saját, egyedi hangomat. Érettségi után a Ther­mál szálló Havanna bárjában énekeltem, odaálltam a kis delfinkék kocsinkkal, hajnali háromra értem haza.

Jöttek a dalok, együttesek, lemezek, fesztiválok, itthon és Németországban.

Szikora Robi az R-GO Pro­le­tars­ba hívott vokalistának, dalokat írt nekem – az Aréna-koncertjük vendégfellépője is voltam –, de Gerendás Péterrel, Katona Klárival, Demjénnel és az Exotickal is énekeltem.

Ha nem lett volna elég az éneklés, a dalok és szövegek, könyvek írása, a kismamaruha-tervezés, a tanítás a Viki Suliban, a műsorvezetés a TV3-nál meg a Juventus rádióban, belépett az életedbe a fotózás.

Van egy régi kép, amin olyan négyévesen apa mellett állok: ő, mint aki Woodstockból maradt itt, trapéznadrágban, én meg fényképezőgéppel a kezemben. A fotózást tulajdonképpen annak köszönhetem, hogy amikor a kisfiamat, Viktort vártam, 2001-ben terveztem egy kismamaruha-kollekciót. Sztárkismamákat is öltöztettem – Ábel Anitát, Fésűs Nellyt, Palotás Petrát, Béres Alexandrát –, eleinte az édesapámtól örökölt géppel meg is örökítettem őket. 2007-ben, mire megszületett a legkisebb gyerekem, Zolna, már profi gépem volt és saját stúdióm. Ismerősökről, barátnőkről készítettem fotókat, elkezdett terjedni, hogy ezek milyen szexik, és nem volt megállás: jöttek a megrendelések. Ebből nőtt ki a Nővarázsoló Műhelyem, ami már tizenkét éves. Közben elvégeztem egy reklám- és marketinges felsőfokú iskolát – ezzel is nagyon szeretek foglalkozni.

Időközben pedig háromszor mentél férjhez, és háromszor váltál el.

Az első férjem Csaba volt, An­ka és Viktor édesapja. Benne is van abból a fajta spiritualitásból, ami engem jellemez. Ma az egyik legjobb barátom. Zoli racionálisabb, keményebb ember, és ott a közös kicsi kincsünk, Zolna. Ivánnal nem született közös gyerekünk, a házi kedvenceinket kellett elosztani; ő szoftverfejlesztő, mindig segít, ha ilyen gondom van. A kiegyensúlyozottságomhoz elengedhetetlen a jó viszony velük.

Naponta bejelentkezel a közösségi oldaladon, dalokkal, gondolatokkal. Mivel foglalkoznál, ha nem tombolna most a járvány?

Néhányszor előfordultam Emi­lióék Drága családom című realityjében, ahol elénekeltem egy-­két rockabilly dalt. Általuk ismertem meg a Tom White and the Mad Circus zenekart, márciustól indultak volna a közös koncertjeink, de a járvány közbeszólt. Ezenkívül tanítok a neten. Érdekes módon a tanítás – rövid szünetekkel – mindig jelen volt az életemben.

Mindegyik gyereked nagyon szép. Milyen irányba haladnak?

A gyermekeim szerencsére nem csupán kívülről szépek, belül is. Anka már 21 éves, Máltán él, online kaszinóban dolgozik, emellett sminkes és fotózik. Viktor 19, konzervatóriumba jár, dzsessz szakos, basszusgitározik, zenéket ír, nagyon-nagyon kreatív gyerek. És kiválóan beszél angolul. Zolna végtelenül tehetséges, sokoldalú, zongorázik, fúvós hangszereken játszik, versenytáncol, artistaképzést kap. Nagyon okos, talpraesett 13 éves kislány. Ha pedig fellép, 130 százalékon teljesít, ami ritkaság. Jól énekel, ahogy a testvérei is. Csodálatos gyerekek. Azt szoktam mondani, hogy sok mindent csináltam életemben, de legjobban szülni tudok.

Hozzászólások

hirdetés
A Dal 2021 – Erős egyéniségek alkotják a zsűrit
garantált minőség
Az orosz vakcina minden gyártási tételét ellenőrzi a hatóság
őszinte vallomás / 38 perce
Aludni sem tud az Exatlon miatt Szabó Franciska édesapja
Kétségtelen, hogy Szabó Franciska az Exatlon Hungary egyik legkarakteresebb játékosa. Édesapja természetesen minden próbatételnél rettentően izgul.
Gyász
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HEGEDŰS GYULÁNÉ Keller Mária toponári, illetve volt magyaratádi lakos 62 éves korában elhunyt. Utolsó útjára szerető családja és barátai kísérték a toponári temetőben. A gyászoló család
"Megállt a szív mely élni vágyott, Pihen az áldott kéz, mely dolgozni imádott. Nélküled üres és szomorú a házunk, Nem hisszük el, hogy Téged hiába várunk." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy ORSOLITS JÓZSEFNÉ Raboczki Margit balatonboglári, volt gamási lakos 86 éves korában elhunyt. Temetése január 29-én, pénteken a 14 órai gyászmisét követően lesz a balatonboglári temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló családja
„Drága jó szívét, dolgos két kezét áld meg Atyám és én megköszönöm, hogy Ő lehetett az édesanyám.” Fájó szívvel tudatjuk rokonokkal és ismerősökkel, hogy VÖRÖS SÁNDORNÉ Kelemen Irma kaposfüredi lakos 81 éves korában elhunyt. Lelki üdvéért gyászmisét január 29-én pénteken 14 órakor tartunk, hamvasztás utáni temetése aznap 15 órakor lesz a kaposfüredi temetőben. Gyászoló szerettei
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szerető férjem, édesapánk, nagypapánk és dédpapánk HORVÁTH FERENC „Kapitány” nyugalmazott őrnagy életének 86. évében elhunyt. Hamvasztás utáni temetése katonai tiszteletadás mellett január 29-én, pénteken 12 órakor lesz a kaposvári Keleti temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló szerettei
Köszönöm mindazoknak akik férjem, KOCSIS JÓZSEF temetésén megjelentek, utolsó útjára elkísérték, fájdalmamban osztoztak. Gyászoló felesége
„Ama nemes harcot megharcoltam, a futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam.” Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy LUKÁCS SÁNDOR kaposvári, volt bányai lakos tragikus hirtelenséggel, életének 67. évében, 2021. január 16-án hazatért Teremtőjéhez. Drága halottunktól január 29-én, pénteken 13.30 órakor a bányai temetőben veszünk végső búcsút. Gyászoló testvére és szerettei Drága emléke szívünkben örökké él.
"Mikor lelkem roskadozva vittem, Csöndesen és váratlanul Átölelt az Isten." Ady Endre Mély fájdalommal tudatjuk, hogy SZŐKE FERENC szőlősgyöröki lakos életének 89. évében elhunyt. Hamvasztás utáni temetése január 27-én 14 órakor lesz a szőlősgyöröki temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló szerettei
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették és tisztelték, hogy PALLOS BÉLA nyugalmazott tanár életének 80. évében, 2021. január 16-án eltávozott közülünk. Szeretett halottunk hamvait római katolikus szertartás szerint, a kaposvári Keleti temetőben január 26-án, kedden 11 órakor helyezzük örök nyugalomra. Kérjük, kegyeletüket egy szál virággal róják le. A gyászoló család
Soha el nem múló fájdalommal emlékezem GARAMSZEGINÉ FÜLÖP MAGDOLNA halálának 6. évfordulóján. Férje, Gyula
Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy PAPP GYÖRGY életének 74. évében elhunyt. Lelki üdvéért gyászmisét a kaposfüredi templomban január 27-én, szerdán 10 órakor mondunk. Kérjük, részvétüket egy szál virággal róják le. Gyászoló szerettei
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy a szorosadi Koppányvölgye Zrt. nyugalmazott ügyvezető igazgatója, FÁBIÁN SÁNDOR 2021 január 11-én életének 67. évében elhunyt. Emlékét kegyelettel megőrzzük. Fábián Sándor temetéséről a család később intézkedik. A Koppányvölgye Zrt. igazgatósága és dolgozói
Fájó szívvel tudatjuk, hogy HORVÁTH JÓZSEFNÉ nagybajomi lakos életének 91. évében elhunyt. Búcsúztatása január 26-án 13 órakor lesz a nagybajomi temetőben. Gyászoló családja
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy PAÁR KÁROLY volt marcali lakos életének 91. évében elhunyt. Temetése január 26.-án 14 órakor lesz a marcali központi temetőben. Gyászoló családja
Fájdalommal tudatjuk, hogy NÉMETH JÓZSEF kaposvári lakos 79 éves korában elhunyt. Temetése január 26-án, kedden 14 órakor lesz a kaposvári Nyugati temetőben. Gyászolják: felesége, gyermekei, unokái
Fájó szívvel tudatjuk, hogy HORVÁTH-LUKICS JÓZSEFNÉ szennai (volt nikla-takácshegyi) lakos 84. életévében elhunyt. Temetése január 25-én, hétfőn 13 órakor lesz a niklai temetőben. Gyászoló szerettei
Soha el nem múló fájdalommal emlékezünk JÁDI FERENCNÉ volt szilvásszentmártoni lakos halálának 2. évfordulóján. Szerettei
"Küzdöttél de már nem lehet, Átölel a csend és a szeretet." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy RÓKÁS JAKABNÉ Csavajda Margit volt kaposvári lakos, életének 82. évében elhunyt. Temetése január 25-én 10 órakor a kaposvári Nyugati temetőben lesz. Gyászoló családja
„Elfeledni téged soha nem lehet, Hisz Te voltál a jóság és a szeretet, Csak meg kell tanulni élni nélküled.” Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BOKOR LÁSZLÓNÉ Magyar Mária 94 éves korában elhunyt. Temetése január 25-én, hétfőn 15 órakor lesz a kaposvári Nyugati temetőben. Kérjük a részvétnyilvánítás mellőzését. Gyászoló szerettei
Fájdalommal tudatjuk, hogy DR. KÁRPÁTI KÁLMÁN volt kaposvári lakos 95. életévében elhunyt. Temetése január 22-én 15 órakor lesz a kaposvári Nyugati temetőben. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatom, hogy férjem KOCSIS JÓZSEF Balatonboglári Fűszért nyugalmazott igazgatója 90 éves korában elhunyt. Temetése január 22-én, pénteken 13 órakor lesz a balatonboglári temetőben. Gyászolja: felesége
bemutatóra várva / 50 perce
Ifjabb Vidnyánszky Kolozsváron rendez Rómeó és Júliát
Itt van, mire / 50 perce
Ilyen kütyüket kínál 2021-ben az orosz luxusmárka
liverpool / 1 órája
Visszatérhet Klopp csapatkapitánya
beoltatom magam! / 2 órája
Már csak egy szúrás választja el a színpadtól Pogány Juditot
Turbéki Bernadett
maga a történelem / 2 órája
1200 éves, páratlan értékű kard került elő Zala megyében
kották / 2 órája
Liszt Ferenc-kéziratokat ad vissza a Weimari Klasszika Alapítvány