a 22-es csapdája

2019.05.10. 14:10

Húsz év után újra tévés sorozatban játszik George Clooney

A színész producerként is segítette a munkálatokat.

HOLLYWOOD, LOS ANGELES, CALIFORNIA, USA - MAY 07: Actor George Clooney arrives at the Los Angeles Premiere Of Hulu's 'Catch-22' held at the TCL Chinese Theatre IMAX on May 7, 2019 in Hollywood, Los Angeles, California, United States. (Photo by Xavier Collin/Image Press Agency/NurPhoto)

Forrás: AFP / Xavier Collin / Image Press Agency / NurPhoto

A Vészhelyzet után húsz évvel George Clooney újra televíziós sorozatban játszik: az Oscar-díjas amerikai színész Joseph Heller A 22-es csapdája című világhírű regénye nyomán készült hatrészes szériával tér vissza májusban a televízió képernyőjére.

A Sziriána, a Gravitáció és a Műkincsvadászok című filmek sztárja vezető producerként és két epizód erejéig rendezőként is részt vett a Hulu amerikai streaming szolgáltató számára készített tévésorozat munkálataiban.

Clooney szerint a hatrészes minisorozat remek módja volt az 1961-ben megjelent szatirikus regény feldolgozásának.

„Egy ilyen összetett történetet nehéz elmesélni egy kétórás mozifilmben”

– mondta el a színész kedd este, a széria Los Angeles-i premierjén.

A második világháború idején játszódó A 22-es csapdájának főhőse egy amerikai katona, Yossarian, aki le akar szerelni, de kénytelen rájönni, hogy a hadsereg bürokráciája ellen nem győzhet. Csak akkor szabadulhatna, ha bolondnak nyilvánítják: ha őrült, akkor le lehet szerelni, csak annyit kell tennie, hogy kéri a leszerelését, de ha kéri a leszerelését, akkor nem lehet őrült, és további bevetésekre küldhető. És ezzel be is zárult a csapda.

Az 58 éves Clooney Scheisskopf hadnagyot játssza a sorozatban, a Yossariant alakító Christopher Abbott és a Cathcart ezredest játszó Kyle Chandler partnereként.

Clooney karrierje a televízióban ívelt fel, több sorozatban szerepelt, a kilencvenes évek közepén a Vészhelyzet Ross doktoraként világszerte népszerű lett. A kórházsorozatot 1999-ben hagyta ott, azóta színészként, rendezőként és producerként is nagy tekintélyt vívott ki magának, két Oscar-díjat is kapott, egyiket Az Argo-akció producereként, másikat a Sziriána mellékszereplőjeként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!