új Marvel-képregény

2019.12.07. 10:46

Iskolát indít New Orleansban Doktor Strange

Strange Academy címmel indít új képregényt márciustól a Marvel. Az ifjúsági korosztálynak szánt sorozatban Doktor Strange iskolájába az univerzum különleges képességű fiataljai járnak.

Doctor strange 2016 Real Scott Derrickson Benedict Cumberbatch. Collection Christophel © Marvel Studios / Walt Disney Studios Motion Pictures

Forrás: AFP / Collection Christophel © Marvel Studios / Walt Disney Studios Motion Pictures

Fotó: Collection Christophel

A képregényt a Marvel veterán szerzője, Skottie Young és rajzolója, Humberto Ramos jegyzi. Young elmondta, hogy először New Yorkba akarták tenni az iskolát, de a közelmúltban életében először, a 40. születésnapján ellátogatott New Orleansba, és úgy gondolta, a város, amely tele van misztikummal, ahol a híres vudukirálynő, Marie Laveau élt a 19. században, és amelynek francia negyedében tarot kártyából jósoltak, méltó székhelye lesz a Strange Academynek.

A képregény fiatal hősei, más dimenziókból származó különös képességű lények a felnőtté válás tipikus szorongásait és megpróbáltatásait élik át. Tanáraik között a Marvel számos ismerős arca, köztük Doktor Strange, Doktor Vudu és Skarlát Boszorkány is feltűnik.

Young szerint a képregény annak a korosztálynak szól, amely a Harry Potter-regényeken és hasonló könyveken nőtt fel. Ramos, a Pókember alkotója nem zárta ki, hogy az új képregényben esetleg Pókember is szerepeljen valamilyen apropóból, vagy akár Farkas is megjelenjen, aki egyébként egy darabig a mutánsok iskolájában tanított.

Borítókép: Részlet a Doctor Strange című filmből

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!