legenda

2018.03.01. 11:54

Ismét nagyágyúkkal forgat Tarantino

A rendező új alkotásában Leonardo DiCaprio és Brad Pitt is szerepel. A két színész először dolgozik együtt.

Quentin Tarantino attends the 'Reservoir Dogs' 25th Anniversary Screening during 2017 Tribeca Film Festival at Beacon Theater on April 28, 2017 in New York City. / AFP PHOTO / ANGELA WEISS

Az már eddig is köztudott volt, hogy a hollywoodi hippikorszakban játszódó alkotás a hírhedt Manson család gyilkosságait idézi majd fel. A szereplőkről azonban eddig még keveset árultak el.

A Sony Pictures szerdán viszont bejelentette, hogy Quentin Tarantino Once Upon a Time in Hollywood (Volt egyszer egy Hollywood) című, 1969-be helyezett filmjében DiCaprio egy tévés westernsorozat egykori sztárját alakítja, Pitt pedig veterán kaszkadőrét. A két filmsztár első alkalommal szerepel együtt egy filmben.

„Mindketten küzdenek, hogy talpon maradjanak egy olyan Hollywoodban, amelyet már nem ismernek. A DiCaprio alakította Ricknek azonban van egy nagyon híres szomszédja, Sharon Tate”

- írja a stúdió közleménye.

Roman Polanski állapotos feleségét, Sharon Tate-et Manson bandája ölte meg. Manson 2017 novemberében 83 évesen hunyt el a börtönben, ahol életfogytiglani büntetését töltötte.

Tarantino kilencedik filmjét 2019. augusztus 9-én mutatják be az észak-amerikai mozikban, pontosan 50 évvel azután, hogy Manson bűntársai meggyilkolták otthonában Sharon Tate-et és a házban tartózkodó négy barátját.

A rendező elmondta: öt éve dolgozik a forgatókönyvön, és élete nagy részét Los Angelesnek azon a részén töltötte, ahol a gyilkosságok történtek. Már 1969-ben is ott élt, hétéves volt a bűntény idején.

„Izgatottan várom, hogy Los Angelesnek és egy ma már nem létező Hollywoodnak ezt a történetét elmesélhessem”

- fogalmazott Tarantino, hozzátéve, nagyon örül neki, hogy DiCaprio és Pitt „dinamikus párosa” játszik a filmben.

Borítókép: ANGELA WEISS / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!