Időutazós, szerelmes

2017.09.28. 12:10

J. J. Abrams most egy japán animére tette rá a kezét

A neves producer a tavaly Japánban kasszasikert aratott Your Name című animációs film hollywoodi filmváltozatán dolgozik.

A forgatókönyvet az Érkezés című sci-fiért Oscar-jelölést elérő Eric Heisserer írja, a játékfilm a Paramount Pictures, a Bad Robot és a Toho produkciós cég gyártásában készül.

A Sinkai Makoto rendezésében született animációs film két középiskolás hőse – egy tokiói fiú és egy vidéken élő lány – rájönnek, hogy álmukban testet cserélnek.

Az időutazós és a nemi szerepcserékről fantáziáló szerelmi történet tavaly minden idők második legnagyobb bevételt hozó hazai gyártású filmje lett Japánban több mint 21 milliárd jenes (50 milliárd forintos) bevételével.

A rekordot szintén egy animációs film, Mijazaki Hajao 2001-ben született Oscar-díjas Chihiro Szellemországban című alkotása tartja.

A Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetsége (LAFCA) tavaly Sinkai munkáját választotta az év legjobb animációs filmjének.

A rendező elmondta: várakozással tekint az újraforgatott, élőszereplős változatra. Úgy vélte, a japán képzeletvilággal, japán animációs technikával forgatott eredeti alkotás és a hollywoodi filmes tudás ötvözete révén új lehetőségek nyílhatnak meg a produkció előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!