Vele is előfordul

2018.12.24. 09:00

Jamie Oliver szénné égette a karácsonyi vacsorát

Bár az ember azt gondolná, hogy a sztárszakácsnak meg sem kottyan egy ünnepi menüsor elkészítése, ha azt vesszük, hogy öt gyermek rohangál a házban és mindenki karácsonyi lázban ég, akkor már érthető, ha a szakma legjobbja is belebakizik a konyhai bűvészkedésbe.

Karácsonykor még Jamie Oliver is listát ír a tennivalóiról, pedig általában sosem szokott. A brit tévésszakács és felesége 30 főt lát vendégül az ünnepi családi vacsorán – írja a Mindmegette.

„A karácsony nálunk óriási káosszal és mindig nagy hangzavarral jár, de ettől függetlenül varázslatos, fantasztikus és tele van meglepetéssel” – idézi a portál Jamie Olivert.

„A vacsorát azért nagy nyomás megfőzni ennyi ember számára, de éppen ezért írok tervet, és készítek el több mindent előzetesen, hogy aztán élvezni tudjam a közös pillanatokat.

A menüben lesznek pulykából és libából készült ételek, zöldségek és különböző mártások” – sorolta a séf.

Jamie ételeit sokan kipróbálják karácsonykor is. A sztárszakács oldalát tavaly karácsony napján 12 millióan keresték fel, hogy az ő receptjeiből készítsenek ételt.

Jamie Oliver egy brit portálnak azt is elmesélte, hogy

bizony vele is előfordult már, hogy a kukában végezte az ünnepi vacsora egy része.

„Amikor a konyhában főz az ember, de a másik szobában történik valami, akkor te is megnézed, mi folyik ott. Egyik karácsonykor éppen sült csirkét készítettem kemencében, de bementem a szobába a gyerekekkel játszani és annyira belemerültünk a játékba, hogy elfeledkeztem a csirkéről. Mire észbe kaptam, szénné égett” – mesélte Jamie Oliver.

Borítókép: Jamie Oliver. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!