szépek és gazdagok

2018.12.15. 17:15

Kiderült, ki a világ legjobban fizetett modellje

Kendall Jenner a világ legjobban fizetett modellje a Forbes magazin becslései szerint: a 23 éves Jenner 2018 júniusáig 12 hónap alatt 22,5 millió dollárt (6,4 milliárd forintot) keresett.

US model Kendall Jenner walks the runway at the 2018 Victoria's Secret Fashion Show on November 8, 2018 at Pier 94 in New York City. - Every year, the Victoria's Secret show brings its famous models together for what is consistently a glittery catwalk extravaganza. It's the most-watched fashion event of the year (800 million tune in annually) with around 12 million USD spent on putting the spectacle together according to Harper's Bazaar. (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP)

Fotó: AFP

Kendall Jenner, aki a valóságshow-sztár Kim Kardashian féltestvére, többek között az Estée Lauder, az Adidas és a Calvin Klein márkákkal közös munkáknak köszönhette vagyona gyarapodását.

A második helyen Karlie Kloss végzett: a többek közt a Swarovskinak is dolgozó 26 éves modell 13 millió dollárt (3,7 milliárd forintot) keresett.

A harmadik helyen a brit Rosie Huntington-Whiteley és az amerikai Chrissy Teigen osztozik, mindketten 11,5 millió dollárt (3,2 milliárd forintot) kerestek. Chrissy Teigen a modellkedés mellett szakácskönyveinek, a nevét viselő konyhai eszközök értékesítésének és televíziós műsorvezetésnek is köszönheti vagyonát.

A brit Cara Delevingne és a brazil Gisele Bündchen 10-10 millió dollárral a lista 5. helyezettjei.

A Forbes a kozmetikai, parfüm- vagy egyéb márkákkal és cégekkel kötött szerződésekből származó bruttó bevételek becsléseit használja fel a lista elkészítéséhez, kiegészítve a menedzserekkel, ügynökökkel, a márkák képviselőivel és szakértőkkel készített interjúkkal.

Borítókép: Kendall Jenner az idei Victoria's Secret Fashion Show-n New Yorkban

AFP / Timothy A. Clary

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!