keserű hétköznapok

2020.01.23. 11:00

Különleges műtéten esett át Bárdosi Sándor

Zsírból vett regeneratív sejtekkel végzett kezelésen esett át Bárdosi Sándor. Az olimpiai ezüstérmes birkózó azért kényszerült a különleges beavatkozásra, mert jobb térdében elkopott a porc. A felépülés után várhatóan újra normális életet élhet és a térdét is megfelelően használhatja majd.

Bárdosi Sándor kálváriája közel 25 évre tekint vissza, az emlékezetes, 2000-es sydney-i olimpia előtt már megsérült.

„Elszakadt az elülső keresztszalagom, ha pedig nincs szalag, kopik a porc” – mondja az egykori birkózó.

„Bár tettek be új keresztszalagot, de egy versenyen az is elszakadt, ezt követően pedig még jobban kopott a porc. A jobb térdem azóta is problémás, nehezen járok vele, orvosi tanácsra a decemberi műtétem után 6 hétig csak mankóval, ezért is volt szükség erre az új típusú műtétre.

Ha lehet, mindenképpen szeretném elkerülni a protézist még sok-sok évig.”

A beavatkozást, azaz a Lipogems módszerrel végzett regeneratív kezelést Dr. Molnár Szabolcs ortopéd-traumatológus, a birkózó sporttársa végezte el az Istenhegyi Magánklinikán.

Sándor hasából egy kevés zsírszövetet távolított el, majd a szövetekből származó tisztított, és a nagy számú regeneratív képességgel rendelkező, aktivált sejtet tartalmazó szövetállományt befecskendezte a térdébe, hogy az ott lévő sérült porcszövetek megújulását, gyógyulását segítse.

Remélhetőleg így elkerülhető az állapot további romlása, és elérhető az ízület természetes módon történő „megfiatalítása”.

Bárdosi Sándor egészségügyi problémája az utóbbi években nagyon megkeserítette a hétköznapjait, a legfontosabb számára – mint mondja – mégis az, hogy a gyerekekkel újra tudjon futkározni a kertben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!