síron túli gazdagság

2017.10.31. 14:04

Már öt éve Michael Jackson a legtöbbet kereső elhunyt híresség

A Forbes szerint az énekes tavaly 75 millió dollárt (20 milliárd forintot) „keresett”.

Picture dated 01 September 1993 taken in Singapore shows U.S. pop megastar Michael Jackson performing during his "Dangerous" tour. Jackson said 13 November 1993 that he is addicted to painkillers and has cancelled the remainder of his tour. Jackson made the announcement 12 November 1993 in a taped statement released by his publicist in Los Angeles. / AFP PHOTO / FILES

Ötödik éve Michael Jackson vezeti a legtöbbet kereső elhunyt hírességek listáját a Forbes magazin szerint. A nyolc éve meghalt énekes az elmúlt évben 75 millió dollárt (20 milliárd forintot) „keresett” egy új válogatás lemez, a Cirque du Soleil Las Vegas-i showja és az EMI zenei kiadóban való részesedésnek köszönhetően.

A lista második helyezettje Arnold Palmer golflegenda: a nevét viselő arizonai limonádé és jeges tea értékesítése 40 millió dolláros (10,7 milliárd forintos) bevételt generált. Őt Charles Schulz, a Charlie Brown- és Snoopy-képregények alkotója követi 38 millió dollárral.

A negyedik helyen Elvis Presley végzett, a rock and roll királyának hagyatéka 35 millió dolláros bevételt hozott az elmúlt évben. Az ötödik helyre Bob Marley került 23 millió dollárral.

A Forbes magazin a hagyatékkezelőktől, a hagyatékkal foglalkozó ügyvédektől és szerzői jogi forrásoktól kapott adatokból állítja össze az éves listát.

Borítókép: Michael Jackson 1993. november 13-án.

AFP PHOTO / FILES

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!