La Divina

2017.08.28. 21:27

Maria Callas emlékére rendez kiállítást a milánói Scala

A szeptemberben nyíló tárlat végigkíséri majd a világhírű operaénekesnő „aranykorát”, bemutatja legszebb színpadi ruháit, fotóit, kellékeit is.

Maria Callas Amerikában született görög származású szoprán (1923-1977) halálának 40. évfordulóján nagy szabású kiállítást rendez a milánói Scala múzeuma – írták az olasz lapok. A szeptember 15-én nyíló tárlaton, mely a Callas in scena. Gli anni alla Scala (Callas a színpadon – A Scalában töltött évek) címet viseli, végigkíséri az operaénekesnő „aranykorát”, bemutatja legszebb színpadi ruháit, fotóit, kellékeit.

Szeptember 14-én, Callas halálának évfordulójára emlékestélyt terveznek, melyen számos művész vesz részt, akik ismerték a dívát. Videókon és fotókon elevenítik fel az emlékezetes alakításokat, köztük az 1954-es Lammermoori Lucia előadását, melyet Herbert von Karajan rendezett.

A kiállítás megnyitójának napján a Warner Classics gondozásában megjelenik a Callas Live című albumcsomag, mely 42 élő előadás felújított felvételeit tartalmazza az 1942-es Nabuccótól az 1964-es Toscáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!