élmény

2019.02.05. 14:28

Megérkezett Magyarországra Pandora csodálatos világa

A kiállítást James Cameron AVATAR című filmje inspirálta. A tárlatot Európában először Budapesten mutatják be.

Az AVATAR: Discover Pandora blockbuster kiállítás Pandora lélegzetelállító környezetét és lenyűgöző teremtményeit mutatja be február 2-től május 31-ig az Andrássy Élményközpontban.

James Cameron 2009-es AVATAR című mozifilmje – mely a kiállítást ihlette – a filmtörténet legsikeresebb alkotása. A földgolyó összes korosztályát lenyűgözte az általunk ismert világon túlmutató vizuális és forradalmian újszerű speciális effektjeivel és a film rövid időn belül nemzetközi jelenséggé vált. A film 9 Oscar-jelölést kapott és ebből 3 díjat be is váltott, valamint 4 Golden Globe jelölésből 2-öt kapott meg.

A tárlat megragadja és elhozza a Földre egy idegen világ lenyűgöző szépségét, egyedi betekintést kínálva abba, hogy Pandora szemszögéből milyennek látszik saját bolygónk. A szórakoztató és oktató kiállítás látogatói – életkoruktól függetlenül – megismerhetik Pandora világának tudományos és csodálatos jelenségeit.

Olyan lenyűgöző elemeket mutat be, mint a Hallelujah-hegység, a Lelkek Fája és olyan teremtmények életnagyságú mását, mint a lélegzetelállító ikrán, az óriási páncélosló, a vad viperafarkas, a fénylő Hexapéd csakúgy, mint a fenséges Na’vi.

A látogatók ismereteket szerezhetnek a Pandora felfedezését lehetővé tevő űrutazásról és tudományos eredményekről az Alpha Centauri naprendszerben. Interaktív tevékenység formájában találkozhatnak Pandora őslakosaival, beszélgethetnek a Na’vi néppel, a 270 centiméternél is magasabb humanoid lényekkel kultúrájukról, nyelvükről illetve zenéjükről.

Megtapasztalhatják, milyen gyönyörűek Pandora ékszerként ragyogó, belső fénykibocsátásra képes növényei és állatai, megismerhetik az AMP mobil páncélruha használatát.

A hazai esemény az Andrássy Élményközpontot létrehozó, eddig számos kiállítást szervező, valamint Magyarország legnagyobb színpadi produkcióit – nemrég az Álomutazó című előadást – életre hívó TulipánTündér Produkció együttműködésével jött létre.

A kiállításról további információkat ide kattintva olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!