adatlopás

2019.03.31. 13:36

Meghackelték az Amazon alapítójának mobiltelefonját

Az amazon.com alapítója által felbérelt magánnyomozó azzal vádolta meg Szaúd-Arábiát, hogy meghackelték a világ leggazdagabb emberének számító Jeff Bezos mobiltelefonját és ellopták személyes adatait.

Amazon and Blue Origin founder Jeff Bezos provides the keynote address at the Air Force Association's Annual Air, Space & Cyber Conference in Oxen Hill, MD, on September 19, 2018.

Forrás: AFP

Fotó: Jim Watson

Szakértők és nyomozók határozottan biztosak abban, hogy a szaúd-arábiai hatóságok hozzáfértek Bezos mobiltelefonjához és bizalmas információihoz – írta Gavin de Becker magánnyomozó a The Daily Beast honlapján szombaton.

A The National Enquirer című amerikai bulvárlap januárban megszellőztette, hogy a válófélben lévő Bezos házasságtörő viszonyt folytat Lauren Sánchez műsorvezetővel. A vállalkozó a hír felröppenését követően megbízott egy magánnyomozói irodát, hogy derítse ki, miként kerültek a bizalmas információk az újsághoz. A lap válaszul megzsarolta Bezost, hogy közzéteszi a birtokában lévő kompromittáló üzeneteket és fényképeket. A milliárdos nem tört meg, és inkább nyilvánosságra hozta levélváltását az újsággal.

Végül kiderült, hogy az információkat Sánchez fivére adta át a botránylapnak, de a magánnyomozó szerint ez csak a valódi felelősök álcázását szolgáló hamis nyom volt. Becker úgy véli, hogy a szaúdi hatóságok azért érdeklődtek Bezos iránt, mert a vállalkozó birodalmához tartozó The Washington Post (WP) című amerikai napilap részletekbe menően tudósított Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságíró meggyilkolásáról. Hasogdzsival – aki maga is a WP szerzője volt – tavaly októberben végeztek a vahhábita királyság isztambuli konzulátusán.

Kétségbevonhatatlan tény, hogy a Hasogdzsi kivégzésével kapcsolatba hozott Mohammed bin Szalmán szaúd-arábiai koronaherceg ellenségeként tekintett a lapra – hangsúlyozta a nyomozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!