gyász

2017.11.29. 11:30

Meghalt „a soul fehér lovagja”

Wayne Cochran 78 évesen hunyt el, fénykorában Elvis Presley is rajongott érte.

A magasra tupírozott hajáról ismert sztár, akit Presleyn kívül a Blues Brothers és Rod Stewart is imádott, rákban halt meg floridai otthonában november 21-én – közölte a zenész fia, Christopher Cochran.

Legnagyobb slágerét, a Last Kisst a Pearl Jam dolgozta fel 1998-ban, a Goin' Back to Miamit a Blues Brothers a nyolcvanas években játszotta koncertjein.

A zenészélettől és a partiktól megfáradva szakított zenekarával, a C.C. Ridersszel és a hetvenes években egyházat alapított Voice for Jesus Christ néven, melynek papja lett.

A Georgia államban született, európai származású Cochran a fekete zene bűvöletében nőtt fel.

„Sose hallottam ki a zenéből, hogy milyen bőrszínű emberek játsszák. Csak zene volt és hozzám szólt, megindított” -

nyilatkozott 2011-ben a Miami Heraldnak.

Később szülővárosából, Thomastonból Maconba költözött, itt találkozott Otis Reddinggel, akinek Shout Bamalama című kislemezén már ő basszusgitározott. Élete végéig a popzene erejével hirdette az igét, azt mondta, egyháza nem hagyományos gyülekezet, hanem olyan hely, ahol a hívők extázisba eshetnek, jól érezhetik magukat, boogie-zhatnak.

Borítókép: Wikimedia 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!