Szolidaritás

2019.11.01. 08:57

Meghan hercegné mellett állnak a brit politikusnők

Harry herceg és felesége október elején pert indított több bulvárlap ellen.

Meghan, Duchess of Sussex leaves after attending the Hubb Community Kitchen in London on November 21, 2018 to celebrate the success of their cookbook. - The kitchen was set up by women affected by the Grenfell tower fire and Meghan, Duchess of Sussex wrote a foreword to the cookbook to help raise funds for the victims. (Photo by Tolga AKMEN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Tolga AKMEN

Nyílt levélben biztosították szolidaritásukról brit politikusnők a bulvársajtóval szemben Harry brit herceg feleségét, Meghan hercegnét. Az egyes politikai pártok 72 női tagja írt közösen levelet a sussexi hercegnének.

Elvárnánk az országos médiától, hogy tudja, mikor áll az ország érdekében egy történet nyilvánosságra hozatala és mikor csak az a célja, hogy leromboljon egy nőt ok nélkül

áll a munkáspárti Holly Lynch által nyilvánosságra hozott levélben.

A hercegi pár október elején pert indított a londoni felső bíróságon a The Sun című konzervatív, illetve a Daily Mirror című baloldali tömeglap ellen azon a címen, hogy azok törvénysértő módon feltörték és lehallgatták a hercegnő telefonos hangpostáját.

A Mail on Sunday című vasárnapi lapot is perlik azért, mert Meghan egyik levelét, amelyet a hercegnő édesapjának, Thomas Markle-nak írt, a konzervatív vasárnapi bulvárlap tavaly közzétette, megsértve a szerzői jogot és a brit adatvédelmi törvényt.

A kereset benyújtásakor Harry azzal vádolta a brit sajtót, hogy a lapok ugyanúgy bánnak feleségével, mint egykor édesanyjával, Diana hercegnével, aki 1997-ben, fotósoktól üldözve vesztette életét egy párizsi autószerencsétlenségben.

Meghan Markle egy interjúban beszélt arról, hogy milyen nehezen kezeli a brit bulvársajtó részben nagyon kritikus tudósításait, és elmondta, hogy az elmúlt két év valóban küzdelmes volt.

Az amerikai származású Meghan 2018 májusában ment férjhez a 35 éves Harry brit herceghez, majd egy évvel később hozta világra első gyermeküket, Archie-t.

Borítókép: Meghan hercegné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!