ünnep

2017.10.18. 16:07

Lenyűgöző szuperprodukció érkezik hamarosan a fővárosba

Az Álomutazó című családi mesemusicalt karácsonykor mutatják be Budapesten.

Minden idők legnagyobb színpadi szuperprodukcióját láthatjuk karácsony és újév között a volt SYMA csarnokban. A parádés szereposztást felvonultató, méreteiben, technikai hátterében és látványosságában is lenyűgöző, az Álomutazó című családi mesemusical kihagyhatatlan része lesz a karácsonyi élménycsomagnak.

Az előadáson egy 40 méter széles és 25 méter mély, összesen 1000 m2-es színpadon egy 4 emeletes ház magasságú díszlet tölti be majd a teret, ahol 3 szinten mozognak majd a színészek, táncosok.

„Az interaktív ledfal, ami a szereplők mozgására reagál, összesen 374 m2 felületű, ekkora ledfal még nem épült fel showműsorhoz vagy koncerthez Magyarországon” – teszi hozzá Rajcsányi Balázs, aki a legnagyobb hazai tv-show műsorok díszleteit tervezte.

”Csak összehasonlításképpen: az Álomutazó ledfalainak mérete 4-szerese a X-Faktorban látott háttérnek„. A ledfalak közt – amiken Herendi Gábor által forgatott mozgóképek teszik teljessé a cselekményt – lesz 100 m2-nyi olyan minőségű, nagyfelbontású fal, ami hazai színpadon ebben a produkcióban fog debütálni, felbontása 16-szor nagyobb, mint a HD felbontás, amelyen az egész előadás alatt folyamatosan változó, mozgó, filmszerű hátterek teszik egyedülállóvá a látványvilágot.

Juronics Tamás, a darab rendezője szerint

”ekkora produkció nincs Magyarországon. A színpadon 6 helyszín fog majd feltűnni és sok-sok álomkép”

– meséli a rendező, aki a Szegedi Kortárs Balett 30 táncosával és a Rippel Brothers Akadémia artistáival is fog dolgozni.

„A 30 táncos – a videofalakon megsokszorozva – több száz szereplővé válik, a színen összesen 250 formatervezett jelmez tűnik fel, de lesznek egykerekű e-rollokon száguldó robotok és reptetés a színpadon és a nézők felett” – avat be a darab részleteibe Juronics.

És akkor a szereplőkről még nem is beszéltünk: Stohl András, Szabó Győző, Radics Gigi, Hajdu Steve, akik már A Játékkészítőt is sikerre vitték, hozzájuk csatlakozott idén Schell Judit, Keresztes Ildikó, Zsédenyi Adrienn, Falusi Mariann, Varga Viktor és Ábel Anita. A dalokat pedig ismét a Rakonczai Viktor-Orbán Tamás szerzőpáros jegyzi, akiknek A Játékkészítő platinalemezes dalait is köszönhetjük.

Borítókép: tulipantunder.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!